Петро Порошенко склав присягу Президента України

Поділитися

Петро Порошенко прийняв присягу Президента України. Стоячи за трибуною Верховної Ради Порошенко, зачитав текст присяги Президента України, передає кореспондент УНН.

“Я, Петро Порошенко, урочисто присягаю на вірність України”, – проголосив Порошенко.

Після цього він скріпив своїм підписом текст присяги та зайняв місце Президента у залі Верховної Ради. Голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський вручив Порошенку посвідчення Президента України.

Таким чином, Порошенко став п’ятим Президентом України.

Нагадаємо, 25 травня в Україні відбулися вибори Президента України, за результатами яких Петро Порошенко набрав 54,7% голосів.

Президент України під час виступу у ВР, зазначив, що не хоче війни, а навпаки прагне миру, передає кореспондент УНН.

“Я не хочу війни. Я не прагну помсти. Хоча перед очима великі жертви принесені українським народом. Я прагну миру і доб’юся єдності України. тому розпочинаю свою роботу з пропозиції мирного плану”, – сказав Преизидент.

Крім того, Петро Порошенко зазначив, що іде на посаду, щоб забезпечити єдність і мир в Україні, передає кореспондент УНН.

“Я йду на посаду Президента, щоб зберегти і зміцнити єдність України. Забезпечити тривалий мир і гарантувати надійну безпеку. Знаю, мир – найголовніше, чого прагне сьогодні український народ”, – сказав Глава держави.

За його словами, у Глави держави – широкий вибір різноманітних інструментів для забезпечення територіальної цілісності і мирного життя громадян.

“Повноважень і рішучості не забракне”, – підкреслив П.Порошенко.

Виступаючи у Верховній Раді, Порошенко закликав чимшвидше підписати економічну частину УА з ЄС.

“Європейський вибір України – це серце нашого національного ідеалу. Це вибір, зроблений нашими предками і пророками. А що нам треба конкретно зробити, щоб жити вільно, жити безбідно, жити в мирі і безпеці? Це все написано в угоді про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом”, – сказав Президент.

“Ми разом докладали зусиль до цього документу. Тепер мрію втілити його в життя, а для цього нам треба якнайшвидше підписати економічну частину угоди”, – наголосив Глава держави.

При цьому П.Порошенко підкреслив, що “як тільки ЄС ухвалить відповідне рішення, підпис українського Президента миттєво з’явиться під цим доленосним документом”.

Я використаю свій дипломатичний досвід, щоб забезпечити підписання міжнародного договору, який прийшов би на заміну Будапештському меморандуму. Такий договір має надати прямі та надійні гарантії миру та безпеки – аж до військової підтримки в разі загрози територіальній цілісності”, – наголосив Президент.

Будь-який агресор, за словами Глави держави, на кордоні України має згадати Євангельську мудрість: “Хто з мечем прийде, той від меча і загине!”.

***

Президент України Петро Порошенко потис руку солдату, який зомлів і випустив з рук карабін, передає  прес-служба ОПОРИ.

“До солдата з почесної варти, який впустив зброю і зомлів зранку, після інавгурації підійшов Президент і поцікавився, як він себе почуває та потиснув руку”, — йдеться у повідомленні.

 

“Міс Україна Вселенна 2014” Аня Андерс – коханка кримінального авторитета?!

Промова президента України під час церемонії інавгурації