Під Кабміном фармацевти вимагатимуть звільнити міністра Мусія

Поділитися

Сьогодні о 9:00 фармацевти та провізори з усієї України пікетуватимуть стіни Кабінету міністрів з вимогою відправити у відставку Міністра охорони здоров’я Олега Мусія. Про це повідомили УНН у прес-службі фармацевтичної асоціації “ФармРада”, яка організовує дану акцію.

Як розповіла член Громадської Ради при Держлікслужбі України Олена Прудникова, активісти планують передати Прем’єр-міністру А. Яценюку перелік своїх вимог. Ключова із них – відставка Міністра охорони здоров’я Олега Мусія за лобіювання інтересів великого бізнесу, зволікання з регулюванням цін на життєво-необхідні ліки, силові непрофесійні методи роботи та непрозору кадрову політику.

Також фармацевти вимагатимуть скасувати ПДВ на лікарські засоби та вироби медичного призначення, зберегти кадровий потенціал Держлікслужби і повернути борги підприємцям за часткову компенсацію державою вартості лікарських засобів для осіб з гіпертонічною хворобою.

Крім того, активісти добиватимуться відкликання законопроектів №№ 4611 та 4612 (щодо введення РРО для ФОПів), котрі, у випадку ухвалення, загальмують розвиток малого підприємництва і унеможливлять створення аптек на селі.

Ще одна вимога пікетувальників – накладення мораторію на запровадження О. Мусієм фіктивного “фармацевтичного самоврядування” як національних корпоративно-професійних організацій великого бізнесу.

Нагадаємо, 30 травня відбувся пікет під стінами МОЗ. Зокрема, близько 20 активістів та лікарів вимагали звільнити голову Інституту раку, а також головного лікаря Інституту мікрохірургії ока та просили провести люстрацію серед управлінців лікарень. Також близько 20 працівників Інституту раку заявляли, що на керівництво їх лікарні наводять наклеп і Інститут працює ефективно.

Інститут післядипломної освіти вчителів: продовження історії

Google представив власний автомобіль без керма і педалей