Помаленько, помаленько намагаємось все ліквідовувати

Поділитися

vidkatСаме так заявив про ремонт доріг на Тернопільщині керівник місцевого облавтодору, який не має й техніки для відповідних робіт, Богдан Юлик. А голова облдержадміністрації Олег Сиротюк вдає із себе лопуха, бо не розповідають про те, як зробити прозорими тендери, розкрити повну калькуляцію ремонту доріг, до яких були завжди претензії. Не має навіть інформації, хто із заступників голови Тернопільської облдержадміністрації контролює ремонт доріг, так би мовити несе персональну відповідальність!

А чому не розповідає Сиротюк про головне, а верзе загальновідомі речі на камеру агітаторам ТТБ? Та тому, можна припустити, що сам став отримувати зиск із непрозорих схем. От хто контролює якість ремонту доріг на Тернопільщині приватною фірмою «Техно-Буд-Центр»? Адже саме ця “кантора” вигравала за Хоптяна усі тендери, а тепер “доїдь” бюджет за Сиротюка! Для прикладу, 1 листопада 2013 року дві угоди на ремонті роботи уклала Служба автомобільних доріг у Тернопільській області з ТОВ «Техно-Буд-Центр», яке отримало 25,00 млн грн. на поточний ремонт доріг загального користування в Тернопільській області. Зрозуміло, що події ці були до Майдану. Але з тих пір минуло лише пів року! Свободівці тоді заявляли про відкати, які існують у цій сфері. А тепер виходить що: влада змінилась, а відкати “розчинились”? Цікаво, у чиїх кишенях?

Як відомо, Служба автомобільних доріг у Тернопільській області 12 травня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Техно-Буд-Центр» на поточний дрібний та середній ремонт автомобільних доріг державного та місцевого значення. Вартість угоди складає 150 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Власниками «Техно-Буд-Центр» є Григорій Процик та Євгенія Сива. До кінця 2012 року частка Євгенії Сивої належала Любомиру Грегоращуку чий син Андрій Грегоращук є депутатом Тернопільської міськради від партії ВО «Свобода». Крім того, депутат Грегоращук є зятем керівника Служби автодоріг у Рівненській області Юрія Проника, який раніше обіймав аналогічну посаду в Тернопільській області, повідомляє сайт “Наші гроші”.

Єдиним конкурентом на торгах стало ПАТ «Хмельницьке ШБУ – 56» Галини Ставчанської. Учасники подали на торги однакові цінові пропозиції, але оцінка замовника також включала умови розрахунків (10%). Водночас умови розрахунків, запропоновані учасниками, у протоколі не опубліковані. ЧОМУ ОЛЕГ СИРОТЮК НЕ ВИМАГАЄ, ЩОБ ІНФОРМАЦІЯ БУЛО ОПРИЛЮДНЕНА?

***

Минулого тижня до Львівської облради їздив голова Тернопільської облради Василь Хомінець. З місцевим колегою Хомінець зіпсував папір, в якому йшлося про ремонт дороги Львів-Тернопіль. Насправді, їхні закарлючки…. матюки пропускаємо, так “багато впливають” на прийняття рішень, що Петросян відпочиває.

Насправді ж служба автомобільних доріг у Львівській області 14 травня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Техно-Буд-Центр» на поточний ремонт автодороги державного значення Львів – Тернопіль на ділянці км 25+550 – км 30+400. Вартість угоди складає 3,43 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи мають виконувати у 2014-2015 роках коштом держбюджету. Плануєтсья влаштування вирівнювального шару із асфальтобетонної суміші автогрейдером і подвійної поверхневої обробки.

***

У  2011 році Служба автомобільних доріг у Львівській області замовила ТОВ «Техно-Буд-Центр» поточний ремонт вулиці Бориславська за 2,56 млн грн. та вулиці Городище до готелю Ріксос у м. Трускавець за 342 тис грн.

***

У червні 2012 року Службою автомобільних доріг у Тернопільській області замовлено поточний дрібний та середній ремонт автомобільних доріг загального користування в нашій області. Вгадайте, хто на 50 мільйонів гривень НАРЕМОНТУВАВ доріг? Правильно, ТОВ «Техно-Буд-Центр». А де ті відремонтовані дороги? Чи перевірила нинішня влада якість ремонту, перш ніж замовляти знову? Чи Сиротюку з Бицюрою відкати ближчі до душі?

У тернополян не було б претензій до нової влади, яка вже 100 днів парить задниці у високих кабінетах, але так і не може пояснити, де поділись кошти? Принаймні, досі не оголосили.

***

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області 2 липня 2013 року за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Техно-Буд-Центр» на поточний автодоріг в області за 48 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ДЕ ТІ  ДОРОГИ, ЗОЛОТОМ МОЩЕНІ, В ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ?

Можливо, вони у Рівненській області? Чому там? Бо тернопільські фірми «Техно-Буд-Центр» і «Юстас» у період 14-16 серпня 2013 року отримали низку державних замовлень на дорожньобудівельні роботи у Рівненській області на загальну суму 17,84 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель». Більшу частину цієї суми – 14,32 млн грн. – отримає ТОВ «Техно-Буд-Центр».

0

У Чорткові екологи, крім отримування зарплат з наших з вами податків, ще щось роблять!?

На яких іномарках їздять тернопільські “патріоти”?