Президент Коста-Ріки заборонив свої портрети

Поділитися

Новий президент Коста-Ріки Луіс Гільєрмо Соліс затвердив декрет, що забороняє його власний культ особистості. Відтепер у країні не можна розміщувати пам’ятні таблички, що згадують ім’я глави держави, повідомляє УНН з посиланням на БиБиСи Россия.

Як зазначається, Соліс прийняв таке рішення після того, як на споруджуваних мостах і дорогах розмістили таблички на честь його інавгурації.

Все це, на думку президента, могло дати людям помилкове уявлення про те, що це будівництво ведеться урядом або конкретним чиновником, а не “від всієї країни”, пояснив глава держави.

Відповідно до декрету, в майбутньому таблички повинні містити тільки рік початку проекту, але не назву адміністрації, яка його затвердила.

Президент Коста-Ріки заявив, що він також проти того, щоб його портрет вішали в державних установах (досі це було звичайною практикою в Коста-Ріці).

“Схиляння перед зображенням президента закінчено, у всякому разі – при моєму уряді”, – заявив він.

Соліс переміг на виборах, набравши 78% голосів. Він став першим президентом за останні 50 років, який представляє незалежні політичні сили.

Як повідомлялося, над резиденцією новообраного президента Коста-Ріки Луїса Гільєрмо Соліса був піднятий “райдужний прапор” у Міжнародний день боротьби з гомофобією та трансфобією.

Яценюк нагородив дружину тернопільського нардепа

42% українців минулого року не прочитали жодної книжки