Скандал: водії Надала шпигують за громадськими активістами?

Поділитися

Активісти Майдану 12-ї тернопільської сотні викрили водія міського голови міста Тернополя у шпигунстві за громадськими активістами.

Автомобіль був припаркований на вулиці Майдан Волі, напроти будинку профспілок. Нічого незвичного в тому, що автомобіль припаркований, немає, якби не один момент – на задньому сидінні знаходилась відеокамера і водій автомобіля. Камера була направлена в сторону громадських активістів, які якраз обговорювали події біля міської ради. Це побачили активісти 12-ї сотні та активісти організації “Наш рідний Тернопіль”, які підійшли до автомобіля. Натомість почули від водія службової машини з номерами ВО5500ВА образи в свою сторону і це викликало підозру. Тож хлопці зрозуміли, що їх знімали на камеру і попросили водія показати що він знімає, але він не хотів цього робити.

В цей час до автомобіля підійшов другий водій мера, який витягнув флешку з камери, начебто, щоб передати його для перегляду, а сам в руках тишком зламав її, що видно на відео.

З появою замовного відео про події 25-го квітня, де громадських активістів змалювали в образі терористів були питання до авторства відео. Після сьогоднішніх подій цілком очевидно, що водії міського голови приховано вели зйомку та стеження за громадськими активістами. Нагадаємо, на анонімному відео були кадри прихованого стеження за Галиною Пантюхіною.

“Якщо машина була придбана на гроші громади, то вона мала би служити на користь громади, а не партійним інтересам провладної в Тернополі партії. Наші депутати і міський голова забули, що вони розпоряджаються не своїм майном, а майном громади. Можна тільки здогадуватись яке відео було на флешці. Можливо там були матеріали стеження і за іншими активістами, а тому не дарма водій її переламав”, – зауважив громадський активіст Андрій Любецький.

Міліціонери зафіксували подію і склали акт, а міський голова на сесії сказав, що відбувся напад на службовий автомобіль, хоча як видно з відео автомобіль ніхто не чіпав, навіть дверей самовільно не відкривав. Флешка зіпсована водієм, а отже там були докази про стеження за громадськими активістами.

Щиро, Андрій Любецький.



0

Гонка з переслідуванням, або Як “Автомайдан” допомагав затримувати машину «Транс-Сервіс-1»

“Ядро” пропонує Олегові Сиротюку сформувати нову громадську раду при Тернопільській ОДА