У чемпіонаті України з футболу сезону 2014/2015 будуть грати 14 команд

Поділитися

У новому футбольному сезоні в українській Прем’єр-лізі будуть грати 14 команд. Про це в інтерв’ю каналу XSport розповів віце-президент ФФУ Анатолій Попов, передає УНН.

За словами А.Попова, раніше розглядалися три варіанти в контексті кількісного складу вищого футбольного ешелону – 14, 15 і 16 учасників.

“Федерація чекала відповіді від “Севастополя” та алчевської “Сталі” аж до 2 – 4 липня, коли відбудеться наш Виконком. Але за добу ситуація змінилася кардинально. По-перше, як вже, напевно, всім відомо, “Севастополь” розриває контракти зі своїми гравцями, а його власник оголосив про ліквідацію клубу, внаслідок того, що він припиняє його фінансування. Я знаю, що в офісі УПЛ вже лежать відповідні документи з Криму”, – сказав А.Попов.

По-друге, за словами А.Попова, оскільки з Алчевська досі немає інформації – вони хочуть виступати в Прем’єр-лізі чи ні, було прийнято рішення більше не чекати від них відповіді.

“Тому питання вирішене – в наступному сезоні у вищому футбольному дивізіоні України буде 14 команд”, – додав футбольний функціонер.

Додамо, у 2001 і 2002 роках, в чемпіонаті України брала участь найменша кількість команд — 14. Найбільше, 20, було в 1992-му.

Нагадаємо, голова координаційної ради кримських футбольних клубів О.Красильников заявив, що ФК “Севастополь” не виступатиме в чемпіонаті України.

Ліхтенштейн заморозив 30 млн. доларів Януковича

Сексуального збоченця з Кременця взяли під варту