Звернення голови Тернопільської обласної ради Василя Хомінця щодо обмеження проведень в області святково-розважальних заходів

Поділитися

Шановні краяни!

На сході нашої держави  сьогодні точиться справжня  війна. Щодня уся Україна здригається від страшних повідомлень про загибель українських вояків, які віддають життя  у боротьбі із путінськими найманцями. Вони захищають не тільки Донбас, захищають кожного з нас – у центрі, на заході, півночі та півдні. Під кулями вояки Національної гвардії, спецпризначенці, усі, кому небайдужа подальша доля нашої держави, забезпечують мирне небо – зміст цих двох простих слів сьогодні як ніколи розуміє, напевне, кожен.

Дух українського віійська, обезкровленого режимом януковичів,  наш народ підтримує матеріально – сотні мільйонів гривень перерахували українці для потреб військових.

Та потрібна їм і моральна підтримка. Пам’ятаймо, що проливається кров, гинуть молоді хлопці і дужі чоловіки, мирне населення та діти, і це страшні реалії на нашій землі. Якщо ми, тернополяни, стоїмо на позиціях, що Україна  «Єдина країна» – «Единая страна», то мусимо глибоко усвідомити, що біда прийшла не на Донбас, а у наш спільний дім. Тож простягнімо руку допомоги брат братові, сестра сестрі – молитвою, добрим словом, прихистком, матеріально!

Дорогі земляки!

Розумію, що життя триває – народжуються діти,  відзначаються ювілеї чи дні народження. Та закликаю жителів області, підприємців та рестораторів обмежити гучні святкування та розважальні заходи, фестивалі та дефіляди. У ці тривожні дні та з початком Петрівського посту усі разом в одному пориві маємо віддати шану загиблим і заради світлої їхньої пам’яті не забувати, що ми  справжні християни і споконвіку вміли співчувати горю ближнього.

Із сподіваннями на розуміння

 Голова Тернопільської обласної ради                                                                           Василь Хомінець

Тернопільська обласна рада надасть Львову кошти на ремонт автодороги “Львів-Тернопіль”

Третю добу шукають літню жінку, яка хворіє на склероз