36 бійців, які вимушено відійшли на територію Росії, вже повернулися в Україну

Поділитися

Більшість із них перебувають зараз у військовій частині під Запоріжжям. Після допиту і перевірок, які їм влаштували в Ростовській області працівники ФСБ, за українських вояків ревно взялися наші спецслужби.

А родинам військовослужбовців телефонують працівники СБУ — розпитують, що їм відомо. Родичі обурюються: “Коли хлопці стояли у тому страшному казані майже два тижні під зливою “градів”, а ми були у відчаї, ніхто з командування і влади нам не телефонував, ніхто ними не цікавився, а зараз ач як заворушились!”

Із уривчастих розмов вдалося дізнатися, що власне у військову частину під Запоріжжям “на перевірку” потрапило чи то 23, чи то 26 “оточенців”. Де інші — хлопці не знають.

За оперативною інформацією “НД”, серед тих, хто вимушено склав зброю, були хлопці з Володимира, з Локачинського району (зокрема, один із села Маньків), а також троє наших земляків (Нововолинськ і селище Жовтневе).

Зі слів нововолинця, вони намагалися вирватись і вивезти вантажівкою поранених, та на них у засідці вже чатували бойовики. Аби не ризикувати життям поранених товаришів, хлопці мусили скласти зброю. Далі їх кудись завезли, протримали під вартою, але дали поїсти і помитись, а потім перевели до Росії.

Використавши цю подію для пропаганди, російська влада вже за добу відпустила українських військовослужбовців. Російські ЗМІ тріумфально повідомяли, що “українські солдати не хочуть воювати зі своїм народом”. Але й слівцем не прохопилися, що“градом” по тих солдатах лупили російські солдати з території РФ!

Зверніть увагу на фотку з соцмережі — її виклав російський солдат Михайло Чугунов…

Волонтер Костянтин Зінкевич повідомив на ФБ учора ввечері: в Україну “повернулися 36 полонених”.

А де ще 5 із тих 41, що вимушено перейшли кордон?

“Нововолинську діловому” достеменно відомо, що бойовики лишили у полоні ще кількох бійців 51-ї, які стояли під Червонопартизанськом. Їхня доля зараз дуже непокоїть рідних і друзів.

Один із них вийшов із нами на зв’язок сьогодні вранці. Вирватись, каже, немає змоги. Повторив, що загалом їх там в оточенні було станом на 25 липня 53.

Було 53,  а кордон перетнув 41. Де 12, які не перетнули? Знаю, що кілька бійців прорвалися до своїх — у 72-у бригаду. Хто саме? І де 5 тих, що потрапили до РФ?

Хлопці, тримайтесь! І вцілійте!

Наталя Камишникова

Додаю терміново.

Хлопцям, які зараз перебувають у Запоріжжі під наглядом спецслужб, шиють кримінальну справу за дезертирство. Погрожують судом і конкретним терміном на нарах. Усіх тримають, як тих злісних ворогів народу, поодинці, спілкуватися поміж собою не дозволяють. 

Перебіг подій будемо й надалі відстежувати.

0

На Луганщині загинув 23-річний Орест Квач із Заліщик

Ярослав Галяс:” Зі зброєю в руках і необхідним екіпірування наші воїни визволять країну від окупанта”