Держземагентство у Тернопільській області просить поширити платну брехню?

Поділитися

У Головному управлінні та територіальних органів Держземагентства у Тернопільській області схоже після Майдану нічого не змінилося, окрім керівника. Проте, методика роботи залишилась з часів Кучми-Януковича. Принаймні такий висновок можна зробити з листа прес-служби Держземагенства у райони Тернопільської області. У листі прикріплені дві публікації, які раніше скидали й обласним інтернет-сайтам. У них йдеться про те, що військовим, які беруть участь в АТО,  буде виділено землю. Схожу по тематиці статтю скинули “ПРО ВСЕ”  із Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України. Автор статті підписався. Проте, у тернопільських земельників якась викривлена уява. Просять підписувати їхній матеріал журналістів. Мовляв, тоді не потрібно платити гроші. Насправді, якщо платити гроші за статті – це реклама. Якщо приховувати, що стаття проплачена, то це ганебна джинса.

Тематика  статті патріотична.

Чому прес-служба чи відповідальний працівник Головного управління та територіальних органів Держземагентства у Тернопільській області не хоче підписати своїм іменем чи назвою відділу – невідомо. Напевно, соромиться.

Пропонуємо ознайомитись із статтями, які просить підписувати іменами журналістів Держземагенство у Тернопільській області.

***

Віктор Мартинюк: Військовослужбовці, які беруть участь в антитерористичній операції у східних областях України, отримають земельні ділянки

Держземагентство України сприятиме реалізації права військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції, на безоплатне отримання у власність земельної ділянки.

Терміни оформлення документації, виготовлення графічних матеріалів, організація робіт із забезпечення земельними ділянками військовослужбовців стали предметом обговорення на розширеній міжвідомчій нараді, яку провело Держземагентство України з представниками МВС, СБУ, Адміністрації Держприкордонслужби, Міноборони, Управління державної охорони, Адміністрації Держспецзв’язку.

Уряд підтримав ініціативу Голови Держземагентства України Сергія Рудика з надання земельних наділів військовослужбовцям та доручив силовим відомствам підготувати та надати відповідні списки.

Голова Держземагентства України Сергій Рудик надав пропозиції щоб усі без винятку військовослужбовці, котрі беруть участь в антитерористичній операції, отримали у власність земельні ділянки.

Фахівці Головного управління та територіальних органів Держземагентства у Тернопільської області максимально сприятимуть оформленню земельних ділянок для військовослужбовців.

Спільними зусиллями ми доведемо цю шляхетну справу до кінця і реалізуємо ініціативу Держземагентства щодо забезпечення захисників Вітчизни земельними ділянками

Ця робота буде проводитися у співпраці з місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування. Держземагентство відпрацювало алгоритм дій, щоб військовослужбовець міг без зайвого клопоту оформити належні документи для отримання земельної ділянки.

Військовослужбовцям, котрі проживають на території Тернопілля необхідно із заявою звернутися до Головного управління Держземагентства у області у котрій вказати орієнтовне місце розташування земельної ділянки та площу. Для отримання більш докладної інформації можна також зателефонувати за номерами 0352(22-03-36) управління землеустрою та охорони земель, 0352 (52-23-49 ) приймальня Головного управління Держземагентства у Тернопільській області 0352(52-60-45) юридичний відділ.

– Ми повинні максимально сприяти у оформленні земельних ділянок учасникам антитерористичній операції, які захищають нашу Батьківщину її територіальну

цілісність і суверенітет у східних та південно-східних областях, – зазначає Віктор Мартинюк керівник землевпорядної служби області.

Довідково: на початку травня Голова Держземагентства Сергій Рудик дав доручення керівникам територіальних органів розпочати роботу з формування земельних масивів для забезпечення наділами учасників АТО. Цю роботу уже завершено. На сьогодні в області для зазначених цілей може бути використано земельні ділянки орієнтовною площею понад 30 га. Загалом землевпорядники Тернопілля спільно із органами місцевого самоврядування визначили понад 485 га земель, котрі будуть запропоновані військовослужбовцям, які беруть участь в АТО та сім’ям загиблих героїв Євромайдану.

***

Громадяни за виготовлення документів за землю заплатять менше

03 липня 2014 року набрав чинності Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний земельний кадастр” щодо скасування плати за внесення відомостей до Державного земельного кадастру та змін до них” (далі – Закон).

Згаданим Законом внесено зміни до статей 24, 26, 29, 29, 40 та 41 Закону України «Про Державний земельний кадастр» та скасовано плату за державну реєстрацію земельних ділянок, внесення відомостей про земельну ділянку до Поземельної книги, внесення до Державного земельного кадастру відомостей про обмеження у використанні земель, про суборенду, сервітут, які поширюються на частину земельної ділянки, а також внесення змін до них.

Реалізація даного Закону сприяє зменшенню фінансового навантаження на фізичних та юридичних осіб при оформленні ними прав на земельні ділянки та спрощенню процедури державної реєстрації земельної ділянки, внесення до Державного земельного кадастру відомостей про обмеження у використанні земель, про суборенду, сервітут, які поширюються на частини ділянок, забезпечить більшу доступність відповідних адміністративних послуг.

На сьогоднішній день, залишено лише декілька адміністративних послуг, що надаються територіальними органами Держземагентства на платній основі. Найбільш витребуваними є Витяги з державного земельного кадастру про земельну ділянку, за який справляється плата в розмірі 53 грн.

Крім того, фактично з 01 липня 2014 року в програмному забезпеченні Державного земельного кадастру (Національна кадастрова система) значно розширено функціональні можливості. Зокрема, державні кадастрові реєстратори можуть:

1. вносити виправлені відомості до Державного земельного кадастру про межі земельної ділянки, на підставі Заяви про внесення виправлених відомостей до Державного земельного кадастру, згідно із додатком 37 до Порядку ведення ДЗК, затвердженого Постановою КМУ від 17.10.2012 № 1051 (далі – Порядок).

2. вносити виправлені відомості до Державного земельного кадастру про межі земельної ділянки, на підставі Повідомлення про виявлення технічної помилки фізичною або юридичною особою, згідно із додатком 29 до Порядку.

3. вносити до Державного земельного кадастру відомості (змін до них) про межі адміністративно-територіальної одиниці, згідно із додатком 12 до Порядку (для реєстраторів «обласного» та «центрального» рівня).

Також, завершуються погодження змін до Регламенту надання на запити державного реєстратора прав на нерухоме майно інформації про земельні ділянки, що дасть можливість врегулювати ряд існуючих проблем пов’язаних з інформаційною взаємодією органу, що здійснює ведення Державного земельного кадастру, та органу державної реєстрації прав.

-Громадяни за оформлення земельних ділянок можуть заплатити дешевше, якщо замовляти документацію у державних підприємств, а саме у ДП “Тернопільський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою” (0352) 25-28-25 та Тернопільській регіональній філії ДП “Центр ДЗК” (0352) 520-992, – зазначає керівник землевпорядної служби Тернопілля Віктор Мартинюк.

 

На Тернопільщині військовослужбовцям, які беруть участь в АТО держава планує виділити понад 485 га землі

Росія скасувала заборону на ввіз українських товарів до окупованого Криму