На Тернопільщині військовослужбовцям, які беруть участь в АТО держава планує виділити понад 485 га землі

Поділитися

Землевпорядники Тернопільщини максимально сприятимуть оформленню земельних ділянок для військовослужбовців Збройних Сил України. В області відбулася нарада, стосовно реалізації права військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції, на безоплатне отримання у власність земельних ділянок різного цільового призначення. У нараді взяли участь начальник Головного управління та територіальних органів Держземагентства у Тернопільській області Віктор Мартинюк, тимчасово виконуючий обов’язки Тернопільського обласного військового комісара полковник Володимир Катинський, заступник начальника Управління СБ України у Тернопільській області Тарас Шпірак та начальник управління кадрового забезпечення УМВС України в Тернопільській області Віктор Гулич.

Керівник землевпорядної служби області Віктор Мартинюк зазначив, що Уряд підтримав ініціативу Голови Держземагентства України Сергія Рудика з надання земельних наділів військовослужбовцям та доручив силовим відомствам підготувати і надати відповідні списки. Голова Держземагентства України дав доручення щоб усі без винятку військовослужбовці, котрі беруть участь в антитерористичній операції, отримали у власність земельні ділянки.

За словами ТВО Тернопільського обласного військового комісара полковника Володимира Катинського фахівці Головного управління та територіальних органів Держземагентства у Тернопільській області запевнили, що максимально сприятимуть оформленню земельних ділянок для військовослужбовців. Ця робота буде проводитися у тісній співпраці з райдержадміністраціями та органами місцевого самоврядування. Нині Держземагентство відпрацювало алгоритм дій, розробило покрокові схеми, щоб військовослужбовець міг без зайвого клопоту та надмірних бюрократичних затягувань оформити належні документи для отримання земельної ділянки.

— Поки списки учасників антитерористичної операції формуємо, детальнішу інформацію зможемо отримати тільки після демобілізації, — зазначив полковник Володимир Катинський.

На разі, землевпорядники Тернопілля спільно із органами місцевого самоврядування визначили понад 485 гектарів земель, котрі можуть бути передані у правовому полі військовослужбовцям, які беруть участь в АТО та сім’ям загиблих героїв Майдану.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото Галини Стецько

Військовослужбовцям, котрі проживають на території Тернопілля необхідно із заявою звернутися до Головного управління Держземагентства у області у котрій вказати орієнтовне місце розташування земельної ділянки та площу. Для отримання більш докладної інформації можна також зателефонувати за номерами 0352(22-03-36) управління землеустрою та охорони земель, 0352 (52-23-49 ) приймальня Головного управління Держземагентства у Тернопільській області 0352(52-60-45) юридичний відділ.

Керівника Копичинецького будинку культури, який незаконно позбавив зарплати працівника, звільнено з посади

Держземагентство у Тернопільській області просить поширити платну брехню?