Медична революція у Тернополі: війна проти мера і будівельної мафії під керівництвом кого?

Поділитися

Тернопільська інтернет-газета “ПРО ВСЕ” першою підняла проблему захоплення частини території лікарні залізничників на вулиці Чорновола ще 6 чеврня. Згодом актуальну тему підхопили інші ЗМІ. А вже сьогодні, 8 липня, організувалась громадськість та медики. Головний лікар Олег Біленький розповів сьогодні  журналістам, колективу та громадськості про кричущу ситуацію: звернення мера Сергія Надала до керівника залізниці, в якому наведені неправдиві дані, як влада хоче знищити лікарню, десяток штучних перевірок медичного закладу. Мовляв, все робиться, щоб захопити землю у сквері і почати будівництво багатоповерхівки. Медики підтримали свого керівника та звернення до правоохоронців, Президента України і місцевої влади. Виступали ще також представники громадськості, але їхні виступи були розтягнуті, сумбурні і їм бракувало навіть змістовності ведення акції. Детальніше можна послухати виступи у відеозаписі.

Після виступів усіх промовців, колона рушила до міської ради. Там громадськість спробувала поспілкуватись з мером. Сергій Надал запевнив, що ніякого будівництва на території лікарні не буде і пішов в міську раду. Люди це сприйняли як втечу і пішли за ним. У мерії знову була перепалка з главою міста. Конструктивної бесіди не виходило, оскільки громадські активісти більше заважали одне одному, ніж проводили конструктивну бесіду, яка переходила в істеричні крики. Медики були прикро вражені низьким рівнем дискусії, адже вони фахівці з вищою освітою, а не студенти-петеушники.

Коли ж міську раду зайшов прийшов головний лікар Олег Біленький, то мер пообіцяв йому, що територія лікарні залізничників буде недоторкана, ніякого будівництва там не буде вестись, що будь-які дії у сквері будуть узгоджуватись з громадськістю. Для певності, мер навіть розписався, що отримав звернення.

Звісно,міський голова і раніше обіцяв багато, але мало що виконав. Проте, напередодні виборів, під прицілами відеокамер він не може собі дозволити так нахабно говорити неправду. Тому медики, почувши запевняння мера, пішли на роботу, так і не зацікавившись пропозицією деяких громадських активістів оглянути кабінет мера.  Що там робити? Ну подивляться люди на розкіш. А далі? Ну ще пофотографуються в кріслі мера. А подальші кроки які? Тут громадськість Тернополя явно недопрацювала, хоча ця акція була найбільш яскравою.

Зрозуміло й те, що апелювати активістам до мера не має сенсу. Ну визнає злодій, що вкрав. А далі? Необхідно “пресувати” правоохоронців, щоб ті діяли оперативно, не доводили ситуацію до того, що люди готові вчинити самосуд.

Прикро за інтелігенцію Тернополя, активістів-майданівців, які дозволити криміналітету осідлати бренд Майдану і експлуатувати його, прикриваючи свої наміри. Зрозуміло, що у Тернополі два угруповання борються за владу і сьогодні медики були пішаками в цій грі.

Прикро, що громадський сектор Тернополя ніякий: одні залежать від ласки влади, інші від вливань місцевих олігархів чи криміналу. Достойні ж люди стоять осторонь від суспільно-важливих процесів.

Правоохоронці очікують, що в цій боротьбі криміналітет двох угруповань сам себе й знищить, громадські активісти від надмірних фінансових допомог зіп’ються, а після розпаду бандформувань з патріотичними назвами врешті займуться своє справою -євроремонтами, торгівлею на ринку, ремонтом взуття чи просто підуть на відсидку у зону і  не будуть людям вішати лапшу на вуха. Адже лише кілька питання: за які кошти існує ваша організація, хто платить оренду за приміщення, заробітну плату і т.п. ставить усі крапки над “і”.

Диву даєшся за тернопільських будівельників: у час економічної кризи, тотального безгрошів’я, коли залучити клієнта надзвичайно складно, вони вдаються до таких репутаційних втрат. Проте, з упертістю ослів, вони стають на ті самі граблі, на яких потовклися їхні попередники, відмовляються від проектів і ведуть свій бізнес вже в інших, не менш прибуткових проектах. Навіщо їм скандали, що супроводжують бренд роками, важко зрозуміти.

Інше питання, що робили в мерії двометрові бугаї фірми “Максима”? У бронежилетах, яких так бракує на Сході, вони сховались від дошкульних питань лікарів. Можливо, Сергій Віталійович відішле хлопців на Схід і йому буде простіше спілкуватися з тернополянами. Мер тоді краще розумітиме, що за кожне його ганебне ранішення може прийти відповідальність.

Наразі пропонуємо переглянути відео з усіх цих подій, зробити свої висновки і поділитись ними у коментарях до цієї замітки.


Замість лікарні залізничків у Тернополі буде багатоповерхівка?

Прокуратура Тернопільщини почала “замилювати очі” громадськості

Дитяче оздоровлення – під загрозою зриву!