Спільнота українського Фейсбуку розкололася в питанні мобілізації

Поділитися

Одні люди вважають, що захищати Вітчизну – це святий обов’язок. І не важливо – чи ти готовий, чи ти здоровий, чи ти хочеш, чи ти можеш, чи ти фізично й психологічно потягнеш – усе одно ти зобов’язаний іти на фронт. Також ці люди вважають, що негативну інформацію про жахіття з фронту і про кричущі прорахунки командирів треба замовчувати, оскільки це вигідно ворогам. Серед цих людей є багато достойників, яких я щиро поважаю. А є агресивні люди (здебільшого хлопці), які Чемпіонат світу з футболу люблять іноді більше, ніж Україну. Тим не менше, всім цим людям я засвідчую глибоку повагу за їхню готовність воювати – і закликаю негайно записатися добровольцями, аби на ділі довести свою рішучість. У такий спосіб українська армія уникне мобілізації інших хлопців, які є менш готові та мотивовані. І тут клавіатурний героїзм і словесний патріотизм прошу залишити при собі.

Інші люди стоять на протилежних позиціях. Вони вважають, що примусова мобілізація – це злочин в умовах, коли силовики в погонах відсиджуються у своїх кабінетах, діти можновладців відпочивають на курортах, а в Україні офіційно триває не війна – а «антитерористична операція». Ці люди вважають, що за таких умов примусова мобілізація – м’яко кажучи, недоречна. Усім цим людям я засвідчую свою глибоку підтримку і скеровую на новостворену сторінку в Фейсбуці, яка об’єднує всіх, хто протестує не проти мобілізації як такої – а проти несправедливої мобілізації. Ця сторінка тут: https://www.facebook.com/stop.mobilization?notif_t=fbpage_fan_invite

Особисто я вважаю, що істина десь посередині. Тих хлопців, які вже 5 місяців воюють, треба міняти, оскільки вони виснажені. Тому поповнення армії вкрай потрібне. Але воно повинне здійснюватися за рахунок: 1) добровольців 2) співробітників силових органів, які мають навики 3) мешканців Східної України, які першими повинні боронити свій край. Примусова мобілізація цивільних людей, як на мене, – неприпустима, допоки в Україні не оголошено воєнного стану. Як тільки він буде оголошений – я впевнений, що всі люди, які можуть боронити Україну, робитимуть це з величезною відданістю.
Більше на цю тему немаю що додати.

Ostap Drozdov

 

 

Тернополяни повертають з-за кордону на Україну

Стоп мобілізації: чому так, а не інакше