Тернополяни повертають з-за кордону на Україну

Поділитися

За останні декілька років на Тернопільщині в рази зменшилася кількість емігрантів. В 2014 році, чи не вперше за тривалий період, тих, хто повернувся в Україну, більше, ніж бажаючих емігрувати за кордон.

* У першому півріччі цього року для надання дозволу на виїзд на постійне місце проживання (далі – ПМП) за кордон до нас звернулося трохи більше трьох десятків тернополян і жителів області, – повідомила головний спеціаліст сектору еміграційної роботи УДМС України в Тернопільській області Надія Петрів. – За цей час повернулися в Україну півсотні краян.

Для порівняння: за перші шість місяців 1998-го року дозвіл на виїзд на ПМП за кордон отримали 248 жителів області, у 2004-го – 263.

Тенденція до зменшення кількості бажаючих оселитися за кордоном на Тернопільщині спостерігається з 2010 року. Так, вже у 2011-му, у порівнянні з початком двотисячних, бажаючих емігрувати з України стало менше вдвічі.

Довідково:

Термін розгляду заяви на отримання дозволу на виїзд на постійне місце проживання – три місяці. Вартість послуги 195,31 грн. Підстави для відмови у надані дозволу на виїзд на ПМП передбачені ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзд в Україну громадян України». Детальніше про умови отримання адміністративної послуги можна дізнатися, зателефонувавши на гарячу лінію Управління ДМС України в області за номером: 27-13-89, або особисто завітавши у територіальний підрозділ міграційної служби за місцем проживання.

СБУ в Тернополі впіймало сепаратистів

Спільнота українського Фейсбуку розкололася в питанні мобілізації