У Зарваницю на літургію прилетів лелека!

Поділитися

Понад 3 тисячі поширень, більше півтори тисячі лайків у Фейсбуці зібрала фотографія, на якій зафіксований лелека, який прилетів послухати Службу Божу. Чимало віруючих людей в цьому вбачають добрий знак, що це прилітав посланець “Небесної Сотні”. Світлину поширили 29 червня. Правда, коли вона зроблена не зізнаються. Один з користувачів Фейсбуку Vasyl Nagorniak пише :”Але придивіться добре хто є на цій фотографії!!! Покійний Владика Миколай Сімкайло… мабуть. цей лелека був посланцем від Бога…”.

Лідія Юзюк прокоментувала фото так: “А ми з дочкою 5 років поспіль 120 км йдемо пішки з прощею до Зарваниці. І в цьому році збираємося в це святе місце. А повітря там аж наелектризоване – така енергетика потужна. І тільки піша проща допомогає правильно налаштуватися. А лелека – то добрий знак, що відборонимо ми нашу землю. Це жива душа України, бо лелека – український птах, який гніздиться лише тут”

Alina Kruglecka пише: Декілька років тому була в Зарваниці на звичайній екскурсії. Але сам храм і духовенство справили на мене надзвичайне враження. Дуже гарний новий храм -святковий і світлий навіть в похмуру дощову погоду. Особливо варто відзначити священника – привітного і доброзичливого, який на слова окремих відвідувачів, що вони не є греко-католиками сказав, що Бог один для всіх. До речі, разючим контрастом із Зарваницею була Почаївська Лавра, де торгувалось всім, чим можливо, а священники, приймаючи поминальники “за здравіє” чи “за упокой” суворо цікавились, чи не є ті, кого просять поминати, “розкольниками”.

Ira Putivska розповіла таку легенду: Давно это было. Напали татары на украинское село. Многих его жителей убили, остальных повели в неволю. Только младенцев бросили на пепелище — не выдержат они дальнего пути. Нечего с ними возиться. Увидели это аисты. Стали звать казаков на помощь. Но далеко они ускакали на резвых конях, не слышат. Тогда птицы ухватили детей в клювы и поднялись с ними высоко в небо. Далеко разнесся детский плач, услышали его воины. Бросились казаки спасать семьи. Догнали они орду и отбили жен и детей. С того времени аистов в Украине любят и уважают.

Lyubov Marushchak :Наші православні священики їздять з людьми в Зарваницю і їм там дозволяють служити молебен так що ми дружимо з греко-католиками, тому ми і розкольники неканонічні )))

Hélène Delon Спасибо, Тихолаз Ігор, Ваше фото запостили в группе, и там лайкнула, и сюда добралась Жаль, что Вы не ответили, когда это произошло.

У Львові милостиню збирають “для хлопців”

Українська армія зміцнила свої позиції