Українське подружжя пожертвувало 750 тис. доларів на церкву

Поділитися

Українська родина пожертвувала $750 000 на потреби єпархії УГКЦ в Австралії. Подружжя Віктора та Марійки Рудевич повідомили про це кілька днів тому, йдеться на сайті Ukrainian Catholic Church, передає УНН з посиланням на VIDIA.

“Пожертва в розмірі 150,000 дол. піде на охорону та розвиток культурного надбання українського греко-католицького катедрального собору в Мельбурні.

200,000 дол. скеровано на розвиток молодіжної активності у всіх парафіях єпархії. В кожній парафії буде створено молодіжний комітет з п’яти чоловік у віці від 16-25 років. Кожен комітет отримає 12 000, дол., які повинен використати на різні програми розвитку. Ці програми будуть проходити під контролем місцевого пароха, але повна відповідальність за виконання лежатиме на комітеті з виконання програми.

Чергові 400 000 дол.  будуть скеровані на будівництво бібліотеки та музею Владики Івана Прашка та нової української школи для дітей парафії у Мельбурні”, – йдеться у повдіомленні.

Однак, як зазначають організатори, проект потребує додаткових інвестицій, які будуть надходити згодом.

Владика Петро Стасюк, Стефан Романів та вся українська громада єпархії подякували родині Рудевичів за велику фінансову пожертву.

Це вже друга велика пожертва родини Рудевичів. Раніше вони пожертвували 1,52 млн дол. на підтримку українських навчальних програм в Австралії. З яких 44,000 дол. включно до 2019 року було скеровано на розвиток українських шкіл.

Українська армія заблокує Луганськ та Донецьк

У Заліщиках “наприкривались” Фірташем на 120 тисяч