У Заліщиках “наприкривались” Фірташем на 120 тисяч

Поділитися

Фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності відділу культури, національностей та релігії Заліщицької райдержадміністрації, якою виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму майже 120 тис. гривень.

В ході ревізії встановлено, що відділом проведено незаконні видатки загального фонду кошторису на оплату комунальних послуг, які спожиті орендарями. Дане порушення призвело до втрат на загальну суму 55 тис. гривень.

Також виявлено, що відповідно до Методики розрахунку орендної плати за майно спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міста Заліщицького району відділом не перераховано районній раді 70% отриманої орендної плати в розмірі понад 23 тис. гривень, чим завдано збитків районному бюджету на вказану суму.

Крім цього встановлено, що працівникам зайво нараховано та виплачено заробітної плати з нарахуваннями на загальну суму більше 17 тис. гривень внаслідок оплати за невідпрацьований робочий час.

Ревізією також встановлено оплату завищеної вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт на загальну суму 16 тис. гривень та недоотримання орендної плати на суму майже 7 тис. гривень.

За недотримання законодавства з фінансових питань на 9 посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення. За порушення бюджетного законодавства застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та складено і направлено на розгляд суду протокол за ст. 164-12 ч.1 КУпАП. Об’єкту контролю наплавлені обов’язкові вимоги, щодо усунення виявлених порушень, про результати ревізії проінформовано правоохоронні органи

Прес-служба Держфінінспекції

в Тернопільській області

Українське подружжя пожертвувало 750 тис. доларів на церкву

Историческая заметка про название Азовского моря