В Івано-Франківську сьогодні зросте вартість проїзду у маршрутках

Поділитися

Івано-Франківський міськвиконком погодив приватним перевізникам збільшення з 1 липня 2014 року розміру граничного тарифу на перевезення пасажирів у міському пасажирському
автотранспорті загального користування на 37,5% – з 2 грн. до 2,75 грн/поїздка, передає кореспондент УНН.

Відповідно до нього, зберігається безкоштовне необмежене перевезення приватними перевізниками пільгових категорій населення з 10.00 до 16.00.

Міськвиконком також зобов’язав перевізників до 1 вересня 2014 року обладнати свої автобуси приладами GPS-моніторингу і двома відеореєстраторами та встановити компостери і впровадити видачу пасажирам квитків за проїзд.

Одночасно департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку міськвиконкому має до 1 вересня 2014 року обладнати міські автобусні зупинки інформаційними табличками про графік руху маршруток та встановити на кінцевих зупинках біотуалети.

Як повідомляв УНН, перевізники Івано-Франківська страйкували 16-17 липня, вимагаючи збільшити вартість проїзду до 3 грн та відмінити безкоштовне необмежене перевезення пільгових категорій населення з 10.00 до 16.00.

Нагадаємо, що раніше в Івано-Франківську тарифи на проїзд у міських маршрутках збільшувалися з 1 грудня 2009 року. Тоді міськвиконком погодив підвищення тарифу до 2 грн. за поїздку за умови, що приватні перевізники з 10.00 до 16.00 будуть перевозити безкоштовно і без обмежень всі пільгові категорії населення.

В Україні набрала чинності прогресивна шкала оподаткування для фізичних осіб

В Україні зріс на 25% акцизний податок на тютюнову отруту