За хабарництво судитимуть начальника реєстраційної служби та його подільників

Поділитися

Прокуратура Київської області направила до Білоцерківського міськрайонного суду обвинувальний акт щодо учасників організованої злочинної групи, котрі вимагали та отримали неправомірну вигоду від фізичних та юридичних осіб за реєстрацію права власності на об’єкти нерухомого майна. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що головний державний реєстратор реєстраційної служби Білоцерківського міськрайонного управління юстиції в Київській області створив організовану злочинну групу, до якої входили його підлеглий та посередник.

Упродовж грудня 2013 – березня поточного років чиновник та його подільники вимагали та отримали від фізичних і юридичних осіб неправомірну вигоду на загальну суму 72 тис. грн.

Дії учасників організованої злочинної групи кваліфіковано за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 209, ч. 1 ст. 263 КК України, тобто закінчений замах на одержання службовою особою з використанням наданого їй службового становища неправомірної вигоди та її одержання, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, для себе, вчинених організованою групою, повторно, вчинення правочину з коштами одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, за попередньо змовою групою осіб, а також незаконне придбання, носіння та зберігання бойових припасів.

Крім того, за клопотанням прокурора судом накладено арешт на майно обвинувачених на загальну суму понад 1 млн грн.

Майкл Джексон заробив після смерті $700 млн

Затримали серійного грабіжника