Чи допоможе Швайка Тернопільщині так, як уже “приклався” до Миколаївщини

Поділитися

Сьогодні на Тернопільщині перебуває Міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка. У Миколаївській області Швайка вже “проявив” себе. Тепер буде так само у Тернопільській? Про всяк випадок, для аграріїв Тернопільщини пропонуємо ознайомитись із записом нардепа Ігоря Бриченка у Фейсбуці щодо діяльності Швайки.

ПРИГОДИ ІНВЕСТОРА У МІНІСТЕРСТВІ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ. ДАЛІ БУДЕ.
Відомо всім, від приватного підприємця до фінансових фахівців великих підприємств і корпорацій, як непросто залучити інвестиції у проект. Наввипередки борються за інвестиції держави, окремі регіони і громади, створюючи найсприятливіші умови для інвесторів. Непросто у мирний час, а в умовах гібридної війни надскладно.
Також відомо всім, від пенсіонерів на лавці до очільників міста, районів і області, про проблеми наповнення бюджету Миколаївщини.
Тому коли з’являється інвестор, який здатний БЕЗ ДЕРЖАВНОЇ ДОПОМОГИ вкласти кошти у створення робочих місць і зробити солідний внесок в інфраструктуру регіону, наше спільне завдання – зробити все від нас залежне для реалізації інвестиційного проекту.
Сьогодні Миколаїв має такий проект. Очільники міста, області і керівники необхідних відомств дали зелене світло залученню інвестицій, але процедура вимагає ще й узгодження вісьмох (!) міністерств і затвердження Постановою Кабінету Міністрів.
Треба – то й треба, ми ж маємо зараз нашу постмайданну владу, націлену на дружню злагоджену роботу на благо регіонів. І пішов наш інвестор у похід на збір необхідних підписів.
Та не так сталося, як гадалося. Виявляється, що не всі очільники міністерств, посівши свої посади, відчувають себе найнятими народом менеджерами. Перепоною на шляху став Міністр аграрної політики Ігор Швайка. Свого часу багато суперечок викликало призначення несільськогосподарського фахівця, а приватного юриста, головою Міністерства.
Сам Ігор Швайка дотепно пояснив своє призначення велінням партії… і тим, що вміє керувати трактором та автомобілем. Розповів про купу планів, про те, як він руйнуватиме корупційні схеми “папередників” і залучатиме інвестиції. Стосовно інвестицій навіть окремі інтерв’ю давав. А що на ділі? Затишно вписавшись в успадковані схеми від Миколи Присяжнюка, які не є темою цього відкритого звернення, відчув себе небожителем, і вирішив нашому скромному клопотанню увагу не приділять. І це після двох місяців обговорення цього проекту і в міністерському кабінеті, і в сесійній залі!!!
Що це? Провали пам’яті чи свідоме гальмування проекту, важливого для розвитку логістичної привабливості нашої області? Нагадую, пане Міністр, для Миколаївщини створення 250 робочих місць, інвестиційний проект вартістю 550 млн. грн., внесок в інфраструктуру в 50 млн. грн. має велике значення! А робота будівельникам на період зведення терміналу? А зиск від надходження до бюджету поточних платежів від компаній з продажу матеріалів та перевізників?
Чи не ваш прямий обв’язок зробити все для того, щоб це стало реальністю? Чи не ваше першочергове завдання створити умови для того, щоб приватний капітал працював у конкурентному середовищі, а держава мала стабільні надходження податків?
Що спонукало вас тікати від інвестора, як чорт від ладану? Від спілкування з вами, вірніше від вашої хамської поведінки, бо як іще можна назвати вашу втечу після попередньо наданих обіцянок, вважаю за необхідне розібратись: ви просто не можете “тягти плуга”, чи, борони Боже, свідомо тягнете його не туди?

Народний депутат України Ігор Бриченко

Видео допроса российских героев-десантником украинскими бандеровцами

Від кого Деревляний “очищає” партію?