Фінансові інспектори в Управліннях cоціального захисту населення Підгаєцької, Монастириської та Теребовлянської райдержадміністрації виявили втрат на суму 1 млн 320 тис. гривень

Поділитися

Протягом 5 місяців 2014 року Державною фінансовою інспекцією в Тернопільській області обревізовано три установи, які здійснюють нарахування та виплату соціальної допомоги: а саме  Управління cоціального захисту населення Підгаєцької, Монастириської та Теребовлянської райдержадміністрації. Загалом в ході контрольних заходів виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат на загальну суму 1 млн 320 тис. гривень. Аналіз результатів контрольних заходів засвідчив наявність типових порушень, при нарахуванні соціальної допомоги.

Інспекторами встановлено, що на підставі супровідних відомостей нарахування, які подавалися управліннями соціального захисту населення до банків та відділень поштового зв’язку, проведено незаконну виплату щомісячних компенсаційних виплат 274 непрацюючим працездатним особам, які доглядали за інвалідами І групи та перестарілими, що досягли 80-річного віку, у той час, як перебували за межами України і не здійснювали догляду. Загальна сума таких незаконних виплат складає 24 тис. гривень.

Одночасно з нарахуванням сум компенсаційних виплат, управліннями соціального захисту населення здійснювались нарахування та перерахування  до органів Пенсійного фонду України єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, виходячи з розміру мінімального страхового внеску. Сума незаконних витрат по сплаті страхування вищевказаних осіб склала понад 600 тис. гривень.
Ревізією також виявлено, що окремими громадянами  приховано або навмисно подано  недостовірні  дані  про свої доходи та майновий стан,  а саме:
  • інформації щодо володіння (користування) земельними ділянками;
  • даних про перебування у власності та володінні більше 1-го  транспортного засобу;
  • неподання інформації про наявність всіх видів доходів;
  • відомостей  про наявність другого житлового будинку;
  • одержання аліментів від батька дитини;
  • про отримання доходів – пенсії по інвалідності,
що вплинули на встановлення права  на соціальну допомогу і визначення її розміру. В результаті чого управліннями зайво нараховано та виплачено 22 громадянам державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям в загальній сумі 625 тис. гривень. Крім цього в результаті неподання відомостей про переривання відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею 3 річного віку  та вихід на  роботу  на повне тижневе навантаження, 7 особам зайво нараховано та виплачено допомоги по догляду за дитиною до досягнення 3 річного віку, в сумі понад 6 тис. гривень.

Крім цього ревізією щодо правильності відшкодування компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян встановлено, що трьом перевізникам внаслідок завищення кількості перевезених ними пільговиків зайво відшкодовано з державного бюджету  понад 46 тис. гривень.

Також не оминули уваги інспекторів такі порушення як: завищення вартості виконаних будівельно-ремонтних робіт та покриття витрат сторонніх юридичних осіб. Загалом таких порушень виявлено на суму майже 13 тис. гривень.

З метою  повного усунення  виявлених порушень керівникам об’єктів контролю направлено обов’язкові вимоги, для розслідування, вирішення питань у відповідності з чинним законодавством, про притягнення до відповідальності винних осіб, забезпечення повного відшкодування збитків матеріали ревізій передано правоохоронним органам якими відкрито 10 кримінальних проваджень.


 

 

 

Прес-служба Держфінінспекції

в Тернопільській області

 

Фоторепортаж із вчорашнього потопу у Тернополі

Біля “білого замку” фура збила велосипедиста і протягнула сотню метрів