Співробітники казанської поліції змушували уболівальниць “Спартака” роздягатися догола

Поділитися

Співробітники казанської поліції змушували уболівальниць “Спартака” роздягатися догола при проході на матч з “Рубіном” (4:0) у столиці Татарстану 1 серпня. Про це у своєму блозі в LiveJournal написала прихильниця червоно-білих Катерина Степанова. До запису вона доклала лист зі скаргою, адресований міністру внутрішніх справ Росії Володимиру Колокольцеву, генпрокурору Юрію Чайці та президенту Російської футбольної прем’єр-ліги Сергію Прядкіну.

Зокрема, Степанова пише, що при огляді поліцейські примушували дівчат і жінок знімати весь одяг, включаючи нижню білизну та взуття. Як стверджує вболівальниця, на її прохання надати якісь документи чи накази про такий хід огляду співробітники правоохоронних органів не реагували.

Сама дівчина відмовилася роздягатися догола, через що півтори години пробула в підтрибунному приміщенні. Вболівальницю пропустили в сектор лише після телефонного дзвінка однієї зі співробітниць поліції. Через аналогічну вимогу поліцейських міс “Спартак” – 2013 Євгена Трусова відмовилася від відвідування матчу і залишила стадіон, повідомляє Sports.ru.

Офіційний фан-клуб “Спартака” “Фратрія”, а також керівництво Російської футбольної прем’єр-ліги (РФПЛ) у зв’язку з цими подіями звернулися до Генпрокуратури. “На жаль, випадки, про які розповідають вболівальниці “Спартака”, мали місце”, – заявив директор з безпеки РФПЛ Олександр Мейтін в інтерв’ю агентству “Р-Спорт”. Самі органи правопорядку заперечують подію. “Заходи проходили в рамках правового поля”, – наводить слова представника прес-служби МВС Татарстану Ленара Давлетшина ИТАР-ТАСС.

Відзначимо, що спартаківські уболівальники не вперше конфліктують з правоохоронними органами Татарстану. У грудні 2012 року казанські поліцейські змусили фанатів столичного клубу повністю роздягтися і стояти босоніж на кахлі. На той момент температура в Казані становила мінус шість градусів за Цельсієм.

“Народний мер” Слов’янська Пономарьов вигулькнув на російському каналі

Як з Канева спокушали тернополян роботою у “Нашій рябі”