Тернопільські правоохоронці розкрили резонансне вбивство сторожа автостоянки

Поділитися

Вбивство охоронця, крадіжку коліс і акумулятора, а також спробу викрадення автомобіля  з гаражного кооперативу «Лада»  розкрили співробітники обласного управління карного розшуку разом із колегами з Тернопільського міськвідділу міліції.

6 серпня близько 7.30 до чергової частину міськвідділу міліції зателефонував мешканець селища Велика Березовиця, який повідомив про виявлений на території гаражів труп сторожа з ножовими пораненнями.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. За інформацією Василя Левицького, заступника начальника обласного управління внутрішніх справ, в процесі комплексу проведених заходів працівники міліції встановили, що до скоєння даного злочину причетні двоє уродженців Закарпатської області. Одного із них –  29-річного мешканця Ужгородського району, який неодноразово відбував покарання в місцях позбавлення волі, міліціонери затримали у Львівській області.

Підозрюваний у скоєному злочині зізнався. За його словами, він разом з товаришем, якого й досі розшукує міліція, після того, як пробили колесо у власній автівці, вирішили навідатися у гаражний кооператив за безкоштовною заміною. Чоловіки прийшли на територію автостоянки, зайшли до сторожа. Спочатку розмовляли. Далі запропонували охоронцю 200 гривень, аби той пішов до магазину за спиртним. Коли сторож відмовився, один з гостей вдарив його та почав душити. Затриманий під час слідчого експерименту зізнався, що вирішив допомогти напарнику, взяв зі столу ніж і став наносити удари в область шиї. Після вбивства охоронця нападники пішли знімати запаски з автівок. З однієї витягнули й акумулятор. Щоб легше було переносити вкрадене, злочинці вирішили заволодіти автомобілем. Проте це їм не вдалося. Награбоване чоловікам довелося виносити на плечах.

Наразі правоохоронці розшукують напарника, який також із Закарпатської області.

Відкрито кримінальне провадження. Дії підозрюваних кваліфікують п. 6 ч. 2 ст.115 ККУ (умисне вбивство). Триває досудове розслідування.

 СЗГ УМВС України в Тернопільській області

Українська сторона досі не має інформації щодо складу російського “гуманітарного вантажу”

Біля торгово-розважального комплексу “Подоляни” маршрутка не розминулась з “Фордом”