Тернополяни захистили зелену зону на Карпенка та обіцяють Надалу протистояти до кінця!

Поділитися

Близько місяця тому відповідно до розпорядження міського голови комунальники взялися за капітальний ремонт вулиці Карпенка. Заразом кошти виділили на реконструкцію тротуарів, бордюрів та двох прибудинкових територій. Відтак вартість ремонтних робіт по вимощенню бруківки на тротуарах складатиме близько 800 тис. грн., капітальний ремонт вулиці обійдеться у 5 млд. грн., а кожен двір по 500-600 тис. грн.

Проте це Сергій Надал заявив журналістам місцевих телеканалів. Також мер розповів, що на цьому його робота не завершується. За численними проханнями громади, по вулиці Карпенка розмістять ще й дві зупинки громадського транспорту, оскільки вулиця довга та однієї зупинки тут замало, коментує сказане Сергій Віталійович.

Де саме розмістять ці зупинки мер міста журналістам не уточнив. Та виявилось, що і громадськість теж нічого про це не знала.

Впродовж останніх 3 днів мешканці будинку на вулиці Карпенка, 4 чергують біля своєї прибудинкової території. Таким чином люди захищають її від свавілля місцевої влади.

«Всі наші під’їзди виходять на сторону від дороги. Єдине, що закриває нас від проїжджої частини це зелені насадження, які збираються вирубувати», – розповідає мешканка будинку, пані Тетяна.

Вже вкотре жителі Тернополя вимагають у чиновників міської ради документи, які засвідчують правочинність їхніх забудов. Цього разу мешканці вулиці Карпенка хотіли на власні очі побачити заяву громадян на облаштування нової зупинки. Проте виявилося, що на зупинки у міській раді виділяють кошти і за усним зверненням усіх бажаючих. Не меншого подиву викликає і той факт, що на проекті забудови, який показали чиновники міськради, будинок на Карпенка,4 не існує. Представники влади знову ж таки виправдовуються, мовляв можливості камери не дозволили зазняти вигляд будинку з дороги. Люди, які вже багато років проживають за цією адресою, скаржаться: для нової зупинки чомусь потрібно аж 50 м території і звичайно ж вирубати більше десятка 20-літніх каштанів. Отже нова зупинка займе прибудинкову територію і зелену зону, на якій вже вирили дві ями для встановлення освітлення.

«Вчора ми засипали ці ями, сподіваючись що роботи зупиняться. Проте, скориставшись моментом, поки всі пішли на роботу, одну з них знову розрили,

– розповідають мешканці. Це грубе порушення Закону України. Адже 11 числа ми склали заяву та зареєстрували у міській раді. Її вже передано до розгляду. У заяві ми висловлюємось проти того, щоб зупинку робили на рівні нашого будинку, оскільки в даному районі нижче ста метрів уже обладнана стаціонарна зупинка. Вона повністю задовольняє потреби мешканців вул. Карпенка. Отож допоки заява не буде розглянутою, ніхто немає права проводити роботи».

Під заявою підписалось 49 мешканців вулиці Карпенка,4. Також проти забудови цієї території і мешканці прилеглих будинків.

«Мене завжди влаштовував шлях до зупинки, яка знаходиться нижче. Вулиця освітлена, зроблений асфальт. Для чого тоді переносити зупинку? Складається враження що хтось немає де відмити гроші, а на зупинках робити це найлегше. Якщо комусь із начальників, які проживають у новому районі біля Цегольні далеко йти до зупинки, то нехай йдуть через парк. Зараз модно вести здоровий спосіб життя, та більше того це дійсно корисно для здоров’я», – стверджує мешканець дому 8а на вулиці Карпенка.

Відтак вчора , 12 серпня, о 20:00 мешканці прийшли на прибудинкові збори, де знову вирішили засипали розриту яму для спорудження освітлення. На збори також запросили, депутата місцевого округу, свободівця Михайла Окариського. Чоловік відмовився вийти до людей, хоча живе у сусідньому будинку, аргументуючи тим, що ранком почув достатньо і свої висновки вже сформував.

Громада вулиці Карпенка просить пана мера взятись за ті речі, які зараз дійсно необхідні для держави та міста. Адже облаштування зупинки громадського транспорту – не справа першої нагальності.

З повагою, прес-служба ГО “Наш рідний Тернопіль”

Ціну перемоги кожен визначає сам

Чому у Тернополі протікають дахи?