У Тернопільській облдержадміністрації вже піаряться на темі сексуального рабства

Поділитися

Понад 120 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року, при цьому середній вік потерпілих становить 12-14 років. Про це повідомили під час семінару-тренінгу «Як розпізнати та попередити випадок торгівлі людьми», що 5 серпня відбувся у Тернопільській облдержадміністрації.

Уявляєте? Не чиновники з правоохоронцями громаді Тернопільщини прозвітували, що зробили в цьому напрямку, а їх ще тренували!!! То виходить наші бюрократи непідготовлені і не кваліфіковані!?

Участь у тренінгу взяла заступник голови Тернопільської ОДА Наталка Михно.
Вона зауважила, що торгівля людьми передбачає не лише сексуальне рабство. Жебрацтво, трансплантація органів, примусова праця також є формами експлуатації.
«Думати, що проблема торгівлі людьми нам не загрожує – необачно. Адже, їдучи на відпочинок чи на роботу за межі України, ми не застраховані від того, що самі можемо опинитися в рабстві, – наголосила Наталка Михно. – Знання про те, як розпізнати та попередити подібні випадки допоможуть вберегтися від торгівців людьми».
«Прикро констатувати, але згідно з даними Міжнародної організації з міграції, Україна є однією із найбільших постачальників людей для рабства, країною транзиту та призначення для «живого товару», – розповіла представник міжнародної організації по боротьбі з торгівлею людьми «А21» Юлія Саченко. – Відтак понад 25% дівчат задіяних у примусовій проституції в Європі родом з країн Східної Європи, в тому числі й України».
Пані Юлія відзначила, що з 27 мільйонів людей, які перебувають у рабстві по всьому світу, лише 1-2% жертв вдається врятувати.

Значного поширення набула проблема і серед дітей. Відтак, за словами в.о. начальника управління у справах сім’ї та молоді ТОДА Ігоря Чорного, понад 1,2 млн неповнолітніх щороку стають жертвами торгівлі людьми, середній вік потерпілих – 12-14 років. В Україні трапляються навіть випадки продажу немовлят.

Член комітету з конкурсних торгів Тернопільської обласної психоневрологічної лікарні мешкає в Конча-Заспі

“Народний мер” Слов’янська Пономарьов вигулькнув на російському каналі