Володимир Шевченко зустрівся із воєнкомом

Поділитися

Координатор Уповноваженого ВРУ з прав людини на Тернопільщині моніторить стан мобілізації

Регіональний координатор Уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Тернопільській області Володимир Шевченко зустрівся з військовим комісаром Тернопільської області Володимиром Катинським.

На зустрічі йшлося про недопущення порушення прав мобілізованих. Володимир Шевченко цікавився, чи виконаний план мобілізації за військово-обліковими спеціальностями, а також переліком військових частин, куди відсилають мобілізованих. Військовий комісар Тернопільщини Володимир Катинський поінформував, що план мобілізації у Тернопільській області виконаний на 70%.

Координатор Уповноваженого цікавився станом організації та проведення медичних оглядів військово-лікарськими комісіями (ВЛК) у Тернопільській області. Військовий комісар Володимир Катинський зазначив, що особливих проблем чи скарг під час ВЛК не надходить, а ті, що є, розглядаються згідно з чинним законодавством. Зокрема, близько 30-ти військовозобов’язаних, які не погодились із висновком ВЛК, проходять зараз огляд/лікування у госпіталі.

Також Володимир Шевченко доповнив, що проводитиме незалежний моніторинг дотримання прав військовозобов’язаних та військовослужбовців, спілкуючись із ними та їх родинами, і в разі виявлення порушень належно реагуватиме. Досягнуто домовленостей щодо обміну інформацією в разі порушення прав військовослужбовців, особливо ті, що стосуються соціального захисту. Координатор запропонував розповсюдити по районних військкоматах пам’ятки для військовозобов’язаних, які підготували фахівці Секретаріату Уповноваженого.

Чоловіка госпіталізували через укус змії

Чоловіка госпіталізували через укус каракурта