З Тернополя фінансують терористів Донбасу?

Поділитися

Де шукати тих, хто фінансує терористів? Можна і в Тернополі. Якщо не бути лінивим, то можна скласти дуже цікавий ланцюжок взаємозв’язків.
Разом із проведенням парламентських виборів 2012 року на Тернопільщині появився ніби і регіонал, ніби і ні. Грошовитим кандидатом-самовисуванцем по північному округу Володимиром Клименком опікувалась вся влада. Куратором всієї його діяльності, як передвиборної, так і іншої, став заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Желіховський. А райдержадміністрації і райради в своїх структурах навіть визначали певну кількість працівників, які працювали виключно із Клименком. Це звичайно не допомогло йому виграти вибори, але точно допомогло викачати із області немалий фінансовий ресурс.
В першу чергу – це так-звані «Клименкові дороги». Основний хіт побрехеньок чиновників під час агітації за нього. Та як виявилось пізніше, Клименко не робив доріг, а лише надавав із свого банку кредити облавтодору для їх будівництва. Звичайно ж, під непогані відсотки. Частина кредитів не погашена і до сьогодні. Крім того, і всі працівники Служби автомобільних доріг у Тернопільській області, ДП «Тернопільський облавтодор» та його філій перевели свої зарплатні рахунки також в той самий банк Клименка.
Та звичайно, Клименко не відноситься до самостійних бізнесменів, скоріш до тих, які «виринули під крилом Януковича» та зберіг свою діяльність і при сьогоднішній владі. Та й виріс він із ліквідатора банку «Біг-Енергія» до власника «Укрінбанку» дуже швидко. Звичайно, йому допомагають впевнено крокувати життям його тісні зв’язки із найближчими до колишнього президента людьми. Перший – це земляк Олександр Єфремов. Місцеві добре знають, що починати великий бізнес на Луганщині без його благословення зовсім не можливо. Саме діяльність Єфремова сьогодні активно розслідується правоохоронними органами. Та й не просто діяльність, а фінансування терористичних організацій, які воюють проти української армії і мирних мешканців в східній частині нашої держави, розкрадання бюджетних коштів, райдерські захоплення підприємств і багато іншого.
Та в Клименка і Януковича є ще один спільний друг – Волордимир Демішкан. Для Клименка – доволі близька людина, дехто навіть стверджує – кум. Для Януковича – один із засновників товариства мисливців і рибалок «Кедр». Саме того, яке отримувало резиденцію награбленого в народу Межигір’я. Та й сам Демішкан і до сьогодні активно працює з керівництвом тернопільських дорожників. Скажімо, зовсім недавно, коли працівники райавтодорів неодноразово проводили протестні акції з вимогою виплатити заборговану за декілька місяців заробітну плату, їм брехали в очі, говорячи що просто немає коштів. Та, як виявилось, кошти були, але семизначна сума відправлена підприємству «Бюро Ейнштейн», дотичному до того ж таки спільного друга Януковича і Клименка – Володимира Демішкана.
І на завершення про те, хто ж сьогодні допомагає отримувати кошти Клименку і Демішкану, а через них, можливо, сім’ї Януковича, Єфремову та терористам. Звичайно керівники Служби автомобільних доріг у Тернопільській області та ДП «Тернопільський облавтодор». Облавтодор, як сліпе котятко, не робить жодного кроку без вказівки Служби автодоріг. А в Службі автомобільних доріг віддає вказівки сьогоднішній керівник – недобиток влади Януковича Богдан Юлик.
То, можливо, його батьку, такому ж недобитку влади Януковича, який сьогодні очолює обласне управління СБУ не потрібно далеко шукати спонсорів тероризму?

Володимир Бойко, народний депутат України

0

Рекламне агентство Губарєва в Тернополі досі діє!

Чи візьметься генпрокурор за свободівського ставленика?