Звернення голови обласної ради до Президента та Уряду щодо “гуманітарного конвою”

Поділитися

Росія намагається завезти в Україну так званий «гуманітарний конвой». У щирість намірів сусідньої держави не вірить увесь цивілізований світ – РФ неодноразово показувала свою дволикість та підступність. Показна турбота про громадян Донбасу може перерости у провокації та ускладнення і так важкої ситуації в окупованих проросійськими терористами Донецька та Луганська.

В умовах воєнних дій неприпустимо приймати допомогу від агресора – “Бійтесь данайців, що дари приносять». Росія, яка породила гуманітарну катастрофу, найманці якої із російської зброї щодня вбивають кращих синів України, держава, яка щодня приносить терор та розруху, апріорі не може робити добрі справи та ще й на тій землі, яку безжально нищить зі свого кордону «Градами». І сьогодні, коли Росія насильно впихає в Україну «допомогу», її президент топче землю анексованого українського Криму. Цинізму північного сусіда немає меж.

Звертаюся до Вас, пане Президенте, до Уряду, до міжнародних організацій не допустити ані на сантиметр на українську територію перефарбовані військові автомобілі російської армії, не брати жодної подачки у вигляді «гуманітарної допомоги», а тим більше про вміст її конкретно невідомо. Найкращою допомогою з боку Росії для вирішення гуманітарної катастрофи є одне-єдине – відкликати назад із нашої землі бойовиків і прийняти їх у себе разом із танками, гранатометами та гарматами.

А мирним мешканцям Донбасу Україна допоможе сама. Наш народ підняв українську армію, подбає він і про Луганськ та Донецьк.

Упевнений в тому, оскільки на Тернопільщині від громад та виробників сільськогосподарської продукції уже надходять ініціативи щодо забезпечення Донбасу необхідними продуктами харчування – крупою, борошном, цукром, консервацією, водою, бо усе це у нас виробляється. Вірю, що мешканці інших регіонів допоможуть так само – і продуктами, і генераторами, і медикаментами. І буде це зроблено дуже швидко.

…Щойно повернулися із похоронів нашого земляка, бійця батальйону «Азов». Це вже сьоме обірване життя уродженців Тернопільщини. Від проросійських бойовиків загинули і гинуть мешканці з усіх регіонів України – і військові, і мирне населення. Їм вічна слава і вічна пам’ять.

То чи має моральне право Україна, навіть якщо це справді гуманітарний вантаж, а не «Троянський кінь», прийняти замішану на крові подачку?..

 

Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець

У Тернополі на місці дитячого садочка будують церкву

“Автомайдан” у Тернополі робить акцент на допомогу армії