Військовослужбовці тернопільського батальйону територіальної оборони “Збруч”, який перебуває зараз на півдні України і виконує бойові завдання щодо захисту, охорони та оборони територіальної цілісності України на ввіреній їм ділянці у повному обсязі забезпечені необхідними продуктами харчування та питною водою. Про це повідомив заступник командира батальйону з тилу підполковник Ігор Дрозд. За його словами у базовому таборі та на блок-постах розгорнуті пункти польового харчування. Організований своєчасний підвіз продуктів до батальйону територіальної оборони.
— Особовий склад батальйону забезпечений гарячою їжею три рази на добу. У польових умовах їжу для військовослужбовців готують з м’ясних та рибних консервів, різних круп та макаронних виробів. Передбачені страви з овочів, подається гарячий чай, компот, твердий сир, печиво тощо, — зазначив підполковник Ігор Дрозд.
Також на солдатський стіл подається і харчування із продуктів, які надають у якості благодійної допомоги різноманітні волонтерські організації та небайдужі громадяни.
Для унеможливлення харчових отруєнь серед військовослкужбовців особлива увага звертається на якість продуктів та терміни їх зберігання, санітарно-епідемічний стан місць та приміщень приготування їжі.
Василь Лабай
Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України
Фото автора