Мар’яна Семчук: “За прикладом брата теж служитиму Вітчизні” (фото)

Поділитися

На фото: Тернопільщина прощається із загиблим земляком Віктором Семчуком

Служити Батьківщині, віддавати усі свої знання, сили та вміння справі захисту рідного народу – так утвердилося переконання  22- річної тернопільчанки Мар’яни Семчук після трагедії, що спіткала їхню родину. Рідний брат дівчини – Віктор загинув  у зоні АТО.

Мар'яна Семчук серед колег (в центрі)
Мар’яна Семчук серед колег (в центрі)

Минулого року я закінчила Національний університет «Одеська юридична академія» з прокурорсько-слідчою кваліфікацією, захистила диплом спеціаліста. Уявлення про роботу в органах прокуратури мала, тому що двічі відбувала практику,  але чомусь мене завжди вабила служба в міліції, – розповіла Мар’яна. – Здійснитися моїй мрії і остаточно переконатися, що саме в мундирі міліціонера хочу служити людям, допоміг, на превеликий жаль, трагічний випадок.

В тернопільському аеропорту на прибуття військового літака на борту із загиблим 23-річним розвідником-снайпером розвідувального відділення штабного батальйону 24-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ» Віктором Семчуком  разом із рідними очікував керівник обласної міліції Василь Облещук. Довідавшись, що сестра Віктора мріє служити в органах внутрішніх справ, запропонував їй роботу.

Віктор Семчук
Віктор Семчук

У ці дні я не думала над пропозицією Василя Корнелійовича, – згадує Маряна Семчук, – А коли біль втрати змінився усвідомленням, що Віктор віддав своє життя за кожного з нас, за майбутнє нашої України, я зрозуміла, що за прикладом брата теж служитиму Вітчизні.

Сьогодні старшина міліції Мар’яна Семчук  освоює перші ази нелегкої служби в підрозділі дільничних інспекторів Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ. Попереду – фахова  професійна підготовка, відтак дівчина виконуватиме обов’язки інспектора по роботі з населенням та громадськими формуваннями.

Нагадаємо, 23-річний Віктор Семчук поклав своє життя під Ямполем 19 червня. Разом з ним загинули ще шестеро військовослужбовців 24-ої окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ», яка дислокується в Яворові Львівської області.

Військовою службою брат марив з дитинства, – ділиться спогадами сестра. –  Після дев‘ятирічки вступив до Прикарпатського воєнно-спортивного ліцею. Вищу освіту здобув у Тернопільському національному економічному університеті, проте, отримавши диплом магістра адміністративного менеджменту, цивільної роботи шукати не став. Коли в Україні почалися заворушення, одразу пішов до військкомату і записався на контрактну службу.

Коли  Віктор потрапив  у зону АТО, рідні досі не знають. Та й про загибель свого героя довідалися з Інтернету, бо офіційної інформації не надходило ще понад добу. Не вірили, сподівалися на диво, та не сталося. 23 червня Тернопільщина попрощалася  з уродженцем села Залав‘є Теребовлянського району.  Вічна пам’ять герою! Низький уклін батькам, що виховали такого відданого та палкого патріота України!

 

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

Андрій Русенко – командир взводу стрілецької роти

Чому у Тернополі подорожчає марихуана?