Переселенцям з Криму та зони АТО стало простіше отримати статус безробітного

Поділитися

Нещодавно Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою вніс зміни до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу. Ці зміни стосуються й переселенців з Криму, міста Севастополя та східних областей країни, де проходить антитерористична операція. Вони можуть одержати статус безробітного за спрощеною схемою. Зокрема, якщо такі переселенці є членами особистого селянського господарства, для реєстрації в центрі зайнятості за місцем свого перебування не потрібно подавати довідку про припинення ведення господарства. Громадяни ж України, які звільнилися з роботи (припинили інший вид зайнятості) та переселилися з тимчасово окупованої території, за відсутності документів, що підтверджують факт звільнення (припинення зайнятості), періоди трудової діяльності та страхового стажу, реєструються і отримують соціальні послуги та матеріальне забезпечення на випадок безробіття за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Особи, які припинили трудові відносини у судовому порядку, пред’являють відповідне рішення суду. Громадяни України, які переселилися з тимчасово окупованої території та припинили інший вид зайнятості згідно з частиною шостою статті 7 Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”, пред’являють передбачені законодавством документи, що підтверджують факт припинення іншого виду зайнятості (рішення суду, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців тощо). У разі бажання зареєстрованих безробітних, які переселилися з районів проведення антитерористичної операції, отримувати соціальні послуги в іншому центрі зайнятості, реєстрація таких осіб не припиняється, надання соціальних послуг та виплата матеріального забезпечення здійснюються центром зайнятості, до якого вони звертаються. Також передбачено, що безробітні можуть не відвідувати центр зайнятості у разі настання надзвичайної ситуації, виникнення якої підтверджується на запит центру зайнятості відповідним органом згідно із законодавством. Контактні телефони в обласному (0352-23-51-95) та Тернопільському міськрайонному центрах зайнятості (0352-25-24-69). З приводу питань, пов’язаних з пошуком роботи, переселенці можуть також безкоштовно звертатися на гарячу лінію державної служби зайнятості: 0-800-50-50-60 (зі стаціонарного телефону) та 730 (з мобільного). Веб-ресурси: державної служби зайнятості – www.trud.gov.ua; www.dcz.gov.ua; Тернопільського обласного центру зайнятості – www.dcz.gov.ua/ter. Наталія Стахів, заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості. стало простіше отримати статус безробітного

Нещодавно Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою вніс зміни до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу. Ці зміни стосуються й переселенців з Криму, міста Севастополя та східних областей країни, де проходить антитерористична операція. Вони можуть одержати статус безробітного за спрощеною схемою. Зокрема, якщо такі переселенці є членами особистого селянського господарства, для реєстрації в центрі зайнятості за місцем свого перебування не потрібно подавати довідку про припинення ведення господарства.
Громадяни ж України, які звільнилися з роботи (припинили інший вид зайнятості) та переселилися з тимчасово окупованої території, за відсутності документів, що підтверджують факт звільнення (припинення зайнятості), періоди трудової діяльності та страхового стажу, реєструються і отримують соціальні послуги та матеріальне забезпечення на випадок безробіття за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Особи, які припинили трудові відносини у судовому порядку, пред’являють відповідне рішення суду.
Громадяни України, які переселилися з тимчасово окупованої території та припинили інший вид зайнятості згідно з частиною шостою статті 7 Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”, пред’являють передбачені законодавством документи, що підтверджують факт припинення іншого виду зайнятості (рішення суду, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців тощо).
У разі бажання зареєстрованих безробітних, які переселилися з районів проведення антитерористичної операції, отримувати соціальні послуги в іншому центрі зайнятості, реєстрація таких осіб не припиняється, надання соціальних послуг та виплата матеріального забезпечення здійснюються центром зайнятості, до якого вони звертаються.
Також передбачено, що безробітні можуть не відвідувати центр зайнятості у разі настання надзвичайної ситуації, виникнення якої підтверджується на запит центру зайнятості відповідним органом згідно із законодавством.
Контактні телефони в обласному (0352-23-51-95) та Тернопільському міськрайонному центрах зайнятості (0352-25-24-69).
З приводу питань, пов’язаних з пошуком роботи, переселенці можуть також безкоштовно звертатися на гарячу лінію державної служби зайнятості: 0-800-50-50-60 (зі стаціонарного телефону) та 730 (з мобільного).
Веб-ресурси:
державної служби зайнятості – www.trud.gov.ua; www.dcz.gov.ua;
Тернопільського обласного центру зайнятості – www.dcz.gov.ua/ter.

Наталія Стахів, заступник начальника
відділу організації сприяння працевлаштуванню
та надання послуг роботодавцям
обласного центру зайнятості.

Прогрессивные технологии диагностики болезней зубов и десён

Тернопільське відділення антимонопольного комітету змусило монополіста повернути неправомірно нараховані кошти абонентам