Російські спецслужби створюють в соцмережах екаунти нібито українців, щоб поширювати панічні настрої

Поділитися

Російські спецслужби та представники терористичної організації ДНР здійснюють інформаційні акції на шкоду інтересам України – навмисно сіють паніку серед користувачів соцмереж та поширюють неправдиву інформацію.

Зокрема, готуються фейкові дані про втрати серед військовослужбовців ЗСУ під час проведення Антитерористичної операції або перехід українських військових на бік терористів.

Такі матеріали зловмисники планують поширювати у соціальних мережах та відкритих інформаційних джерелах мережі Інтернет.

Метою іноземної спецслужби є ескалація суспільної напруги, підрив бойового духу українських вояків, поширення панічних настроїв серед їхніх рідних та близьких.

З метою реалізації таких інформаційних спецоперацій масово реєструються фейкові профілі у соцмережах.

Лише в період з 22 до 25 серпня СБУ зафіксувала реєстрацію 820 нових профілів в одній із соцмереж – всі ці профілі були зареєстровані з 10 різних IP-адрес, прив’язаних до ТОВ в одному з районів м. Санкт-Петербург. При цьому «власники» профілів вказують таке, що начебто є мешканцями Києва, Львова та Харкова.

За словами радника голови СБУ Маркіяна Лубківського, Служба безпеки України у співпраці з громадськістю активно відстежує подібні акції з метою запобігти паніці в інформаційному просторі. «Ми закликаємо громадян поширювати лише перевірену і достовірну інформацію», – наголошує Лубківський.

Прес-центр СБ України

Олег Герман: “Іржа”

Активісти “Автомайдану” у Тернополі зацікавилися парковками