Від 7 до 8 років позбавлення волі – вирок суду учасникам організованої групи, яка на Тернопільщині обкрадала вантажівки

Поділитися

Минулоріч про загадкове зникнення товару з великогабаритних вантажних автомобілів тернопільських правоохоронців почали повідомляти спочатку водії, відтак заяви із зазначеними сумами збитків стали надходити від підприємств. Почалася клопітка оперативно-розшукова діяльність.

Як тоді розповів старший слідчий обласного управління внутрішніх справ Олег Дубчак, в поле зору правоохоронців потрапила ціла родина – батько, син та кум сімейства. Усі троє жителі міста Дубно. Старшим зі зграї по 42 роки, а синові – 21.

Кому першому з трьох зловмисників прийшла у голову ідея «бомбити фури» – невідомо, але до справи із запалом взялися усі учасники організованої зграї. Спочатку – ретельна підготовка: покупка авто, його переобладнання, придбання необхідних підручних засобів для розрізання тентів та зламу навісних замків, оренда гаража. Далі – чітко розроблений план дій згідно якого кожному з членів угруповання відводилася певна роль. Майстерність у керуванні транспортним засобом та вмінні тримати дистанцію з такою точністю, щоб син зміг з капота легковика вчепитися до кузова вантажівки, демонстрував батько. Кум, що називається, був ланкою підтримки – допомагав парубкові забиратися до вантажного відділення, отримував від нього і перекидав у салон автівки товар. Роль каскадера виконував наймолодший зі зграї. Його функція була найважливіша і найнебезпечніша, адже саме йому доводилося виконувати трюки переходу з автівки, якою керував батько, до вантажівки, розрізати тенти чи розбивати замки, проникати до вантажного відділення, з’ясовувати, який товар везуть у фурі, і якщо крам підходив, передавати його спільникам.

Серед асортименту краденого – молочні вироби, побутова хімія, засоби гігієни та інше. Усе це не лише знаходило застосування у господарствах самих крадії, а й потрапляло до рук покупців місцевого ринку, бо зловмисники активно торгували награбованим на базарі. Злочинну діяльність зграї дубненських крадіїв зупинили тернопільські оперативники.

Днями збаразький районний суд визнав трьох учасників організованої групи винними у вчиненні злочину за ч.5 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна) та призначив їм покарання у вигляді 7 років, 7 років 6 місяців та 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

Предателям Украины в Крыму поставили ультиматум

Поради воєнкора для перемоги у війні