Як природоохоронний прокурор Валецький з журналістами в рейд їздив

Поділитися

Природоохоронний прокурор Тернопільської області Роман Валецький  призначений на посаду нещодавно. На першій прес-конференції він дав зрозуміти ЗМІ, що хотів би навести лад в своїй царині.

Сьогодні журналіст інтернет-газети “ПРО ВСЕ” разом з колегами із ТВ-4 спробували зробити рейд, щоб затримати порушників закону. Куди ми їхали – не знали, щоб не було витоку інформації. Лише в селі Білоскірка Тернопільського району ми довідались від міжрайонного  прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Тернопільської області Романа Валецького, що їдемо в кар’єр села Застав’є.. На жаль, впіймати техніку чи хоча б копачів нам не вдалося. Хоча, учасники рейду виявити значні купи підготовленого каміння до відвантаження. Чи буде воно описане і взято на облік правоохоронцями з місцевого райвідділку – журналістам не повідомлялось. Можливо, прокурор “ловитиме на живця”. Принаймні, щодо збуту каменя Роман Валецький пообіцяв журналістам вже незабаром прозвітувати про виконану роботу, що робиться “на об’їзній” нашого міста і т.п. Наразі журналісти переконалися у черговий раз, що проблема з кар’єрами не перестає бути актуальною.  Здолати ж порушників закону можна буде, якщо заблокувати незаконний збут. Поки ж на цьому заробляють мільйони під кришуванням високопосадовців і правоохоронців, “віз завжди стоятиме там”.

До речі, у цій місцевості, в селі Білоскірка, мешкає народний депутат Василь Деревляний, який, на жаль, жодного разу не проявив своєї ініціативи у захисті природних багатств нашого краю.

[poll id=”162″]







На перехресті виїзду з Кременця, в сторону Почаєва, перекинувся молоковоз

У Тернополі оновили світлофори