Зупинка “Залізничний вокзал” стала “розумною”

Поділитися

У Тернополі на вулиці Б. Хмельницького зупинка громадського транспорту «Залізничний вокзал» стала «розумною». Відтепер на ній можна не лише очікувати потрібний транспорт, а й знати в реальному часі, коли до неї під’їде той чи інший автобус або тролейбус та отримувати багато корисної інформації.

Відтепер пасажирам не доведеться ламати голову, сідати на будь-який ближчий транспортний засіб чи зачекати кілька хвилин на потрібний.

– На екрані можна побачити, який автобус чи тролейбус під’їде до зупинку, через скільки хвилин, поточну відстань у метрах до зупинки та через який час підійде наступний транспортний засіб цього маршруту. Сподіваємося, що громадянам сподобається ця «розумна» зупинка і вони в майбутньому з’являться і в інших частинах Тернополя, – розповів розробник «розумної» зупинки, директор ТОВ «Системний зв’язок» Віталій Васильків.

Окрім власне транспортної інформації, на екрані такої зупинки можна переглянути оголошення, погоду, курси валют, з часом там з’явиться і біжуча стрічка тернопільських новин.

Бюджет подібної зупинки різний.

– Добровольці дозволили покористуватися телевізором, до якого підключено комп’ютер. На екрані телевізора власне і все транслюється. У такому випадку бюджет рівнятиметься вартості телевізора. Якщо ж встановлювати окремі установки з високою контрастністю екранів задля якісного зображення в сонячний день, то їх вартість становитиме від 3 тис. доларів, – зазначив Віталій Васильків.

Зауважимо, що ТОВ «Системний зв’язок» уже тривалий час запроваджує комплексні рішення для підвищення якості пасажирських перевезень.

– Це GPS-моніторинг, сайт detransport.com.ua, система сповіщення пасажирів у тролейбусах і «розумні» зупинки. Третя частина цього комплексу – автоматична оплата проїзду в громадському транспорті, – резюмує пан Віталій.

elektrotrans.te.ua

Чим українці з Києва відрізняються від мешканців Донецька і Луганська?

Матч “Зірка” – “Тернопіль” можна буде переглянути на телеканалі “Футбол 1”