Добрі справи — це підкуп?

Поділитися

«Якщо робиш добро, люди можуть звинуватити тебе в егоїстичних і прихованих мотивах. Все одно роби добро!» — казала блаженна мати Тереза з Калькутти. В істинності цих слів останнім часом переконалися представники благодійного фонду «Апостол». А все через тиск виборчих «гінців» по Теребовлянському округу, які не мають що розповісти про себе і вишукують будь-які зачіпки для чорного піару проти опонентів.
З початку виборчої компанії їм «муляє око» робота благодійного фонду «Апостол», засновником якого є народний депутат, кандидат у депутати на нинішніх виборах Михайло Апостол. Закидають політикові мало не в смертних гріхах, а все через… добрі справи. Щоб не давати приводу для розмов про нібито підкуп виборців, та злорадного розгляду «під лупою» як фонду, так і доброчинності Михайла Апостола, благодійний фонд змушений був зробити перерву у роботі аж до виборів. Але це ж нісенітниця — перерва від… добрих справ. Та найголовніше, що фонд «Апостол» не з’явився під вибори, а створений ще 3 грудня 2012-го, упродовж двох років безкорисливо допомагав мешканцям нашого краю, втілював різноманітні благодійні програми в нашій та сусідніх областях. Михайло Апостол завжди підтримував діяльність фонду, утім через депутатську зайнятість, зустрічі з мешканцями округу, передав керівництво фонду своєму синові Ігореві. Отож, благодійний фонд діє не суто від імені Михайла Апостола, а лише при його колосальній підтримці. Насправді не так легко було знайти джерела фінансування та матеріальної підтримки фонду, нардеп наполегливо шукав благодійників за кордоном, завдяки яким і вдалося втілити програми допомоги людям. Цікаво, що навіть сенатор американського штату Нью-Джерсі запропонував співпрацю благодійному фонду «Апостол». Нещодавно Михайло Апостол отримав офіційного листа про подальшу підтримку фонду американцями. Такий факт багато про що говорить, адже іноземці перш, ніж подати руку допомоги, ретельно приглядаються до партнерів, аби переконатися у їх бездоганній репутації та надійності.
Про благодійний фонд «Апостол» добре знають мешканці Теребовлянського, Бучацького, Монастириського та Гусятинського районів. Малозабезпечені, багатодітні родини цих районів упродовж двох років отримують від фонду одяг, продукти, побутову техніку, ліки. Цільова допомога надходила від благодійного фонду й релігійним громадам, школам, дитячим садкам, ФАПам, спортивним командам. Завдяки волонтерській роботі представників фонду було придбано амуніцію та інші необхідні речі для військовослужбовці з Тернопільщини, які нині в зоні АТО.
Одна із останніх програм благодійного фонду «Апостол» — всеукраїнська акція «Добро людям» — діє у восьми областях України. У рамках акції на Тернопільщині були відкриті медико-соціальні центри для незахищених верств населення, де окрім матеріальної допомоги люди мали можливість у своїх населених пунктах пройти медичний огляд та отримати необхідну консультацію. На жаль, таку корисну програму (адже на візити до лікарів приходили мало не цілими селами!) довелося призупинити до виборів. «Який стосунок мають вибори до лікарів? — здивувався мешканець одного із сіл Теребовлянщини. — Я хотів зір перевірити, отримати нові окуляри, бо ж до міста не маю здоров’я їхати, а тут під хату приїжджали — зручно…»
Звісно, підкуп виборців — річ негативна і дуже небезпечна, адже за пакет гречки, пляшку олії чи якихось 50 гривень до Верховної Ради можуть пройти відверті негідники, які таким чином купують собі мандат для подальших злодіянь і збагачення. Такі «доброчинці» з’являються перед виборами і зникають наступного ж дня, забувши про захмарні обіцянки перед людьми. Проти таких ганебних явищ треба боротися громадою, їх гостро засуджує Михайло Апостол.
Натомість Михайло Володимирович завжди був і залишається відкритий, добрі справи робить не на показ, чи для похвали, а справді щиро — і про це знають люди. Він не ховався у парламенті, не лобіював особисті інтереси у високих колах, а навідувався у наш край, був із земляками на Майдані, нині жертовно допомагає нашим солдатам. Його добрі справи, на щастя, не залежать від політичної погоди чи від виборчого старту, а лише від щирого бажання допомогти іншим. То в чому ж тут підкуп?..

У Тернополі з’явився узгоджений кандидат до ВР: брехня чи фальстарт?

Агітація для горобців (фото)