Агітація для горобців (фото)

Поділитися

Починаючи свій трудовий шлях у газеті-тижневику автор цих рядків почув був порівняння, що наша робота, як метелик – живе тиждень. Наступної неділі виходить новий номер і все починається з початку. Під час тренінгів ще у далекому 2002 році, політтехнологи доводили, що листівка кандидата в народні депутати живе кілька секунд. Мовляв, витягає людина з поштової скриньки “політичну макулатуру”, якою нафарширували її комірку, і один листочок має лише кілька секунд, щоб донести виборцю інформацію хоча б про існування такого то кандидата. Про передвиборчі обіцянки й говорити не приходиться.

У “південному” виборчому окрузі на Тернопільщині кандидати в нардепи вирішили, що вони зі своєї продукції будуть агітувати довше, ніж кілька секунд. Агітатори кандидата в депутати Козака вирішили, щоб не зривали їхню агітпродукцію, клеїти її високо на електричних стовпах.

– Як вони закріплювали плакати, невідомо, як і те, як прочитати, кого там повісили на слупі також,- розповів журналісту “ПРО ВСЕ” пан Сергій. Старші люди, які залишились по селах,  не зможуть навіть в окулярах побачити кого там закріпили на електроопорах.

Побачивши, що ми там фотографуємо агітацію, мешканка села Бірки Борщівського району попросила назвати прізвище того кандидада, щоб дізнатися, кого ж то їхній безробітний електрик Степан розвішує по-слупах.

-Коли треба буде знімати ту агітацію, сама зателефоную в міліцію, скажу, що наш придурок порушує закон і не знімає януківського прихвостня,- категорично заявила жіночка, яка відмовилась себе назвати. Хай у Ростов їде тих запроданців вішати, а нам того добра вистачить до скону.

Жінка налаштована критично, бо пам’ятає, що у них по селу Янукович після виборів 2010 року два роки “теліпався на слупах”.

-Хай би пан Козак до кожного слупа в селі прикріплював “кігті електрика”, щоб можна було прочитати, що там пише,- жартують люди над недолугими агітаторами.

Якщо з агітації пана Козака потішаються люди, то про розміщення агітматеріалів Івана Навольського на  давньому гробівці навіть не коментують, а крутять пальцем біля скроні.

– Що з дурнів взяти?- прокоментував “ПРО ВСЕ” місцевий мешканець, який розповів що громада вирішила відремонтувати давню пам’ятку, а тут таке сталося, що язик не повернеться…

WP_000466_resize WP_000464_resize

 

Добрі справи — це підкуп?

Кого підтримують тернополяни на виборах до Верховної Ради? (опитування)