Петро Порошенко звільнив голову СБУ на Тернопільщині

Поділитися

За пів години до Покрови, Президент України Петро Порошенко підписав указ № 802/2014 “Про звільнення І.Юлика з посади начальника Управління Служби безпеки України в Тернопільській області”. В указі йдеться “звільнити ЮЛИКА Івана Володимировича з посади начальника Управління Служби безпеки України в Тернопільській області. Президент України Петро ПОРОШЕНКО. 13 жовтня 2014 року”. Причин пояснень такого кроку не має.

Ймовірно, це пов’язано із прийнятим законом про люстрацію.

Правда, у перший день дії цього ж закону губернатор Тернопільщини Олег Сиротюк призначив запеклого януківця Євгена Лукавого начальником управління. Пана Лукавого пам’ятають рятувальники всієї області, адже у 2004 році вони змушені були здавати не лише свої, але й дружин і батьків відкріпні талони. Як Сиротюк міг призначити такого скомпрометованого пенсіонера – не є загадкою, якщо згадати “зелених американських президентів”.

“Схоже ті, які працювали за Януковича нарешті почали позбуватись своїх посад. На черзі його син – керівник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області?”,- прокоментував ситуацію народний депутат Володимир Бойко.

Не чекаючи 14 жовтня, майже опівночі, Петро Порошенко підписав новий указ, згідно якого призначено ЗАХАРЦЯ Володимира Леонідовича начальником Управління Служби безпеки України в Тернопільській області. Відомо, що новопризначений працював в часи Януковича заступником начальника управління Служби безпеки України в Рівненській області.

 

Голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв підтримав Олега Захарківа

Дорога, з якої вже не зійти