Тернопіль через призму результатів виборів

Поділитися

Інтернет-газета “ПРО ВСЕ” вчора писала, що тернополяни не підтримали діючого нардепа від партії “Свобода” Олексія Кайду у матеріалі Тернопіль скинув свободівські “кайдани”

Проте, сьогодні на сайті ЦВК виявилось, що чоловік працевлаштованої заступником міністра молоді олімпійської чемпіонки, займає лише третє місце. На 8 сотих його обігнало ще одне новоявлене політичне диво – Іван Ковалик.

Наразі при 97,67% оброблених бюлетенів лідирує нібито не зять Джоджика Тарас Пастух. За розрекламований, але не розпробуваний на зустрічах фантік від УНП проголосувало 36 тисяч 607 тернопільських “інтелектуалів”, які купилися на асоціативну рекламу з АТО. Це 35,4% виборців, які прийшли на дільниці у неділю. Можливо, перед тим, як пускати виборців голосувати, треба перевіряти їх у Шкробота?

24 тисячі 453 краян вразив інтелектуал педагогічної ниви Іван Ковалик, який відхрещувався від фінансування своєї кампанії Романом Заставним. Як показали офіційні документи, Іван Ковалик не вніс жодної гривні у свій виборчий фонд. Як жартують  тернополяни, напевно, за Ковалика проголосували добрі виборці, які побували на зустрічах чи слухали ефіри, а тому пожаліли хлопця. Результат Ковалика знаковий – аж з двома “шістками” – 23.66%.

І вже зовсім мало тернополян, схиблених на “Свободі” та їхньому лідеру Олексію Кайді – 24 тисячі 375. Це лишень 23.58%.

Приємно, що понад 4 тисячі тернополян вважають, що до Верховної Ради мають йти інтелектуали (науковець Анатолій Вихрущ (4.04%). На пів тисячі менше краян вважають, що гасло “бандитам – тюрми!” не втратило актуальності досі ( Віталій Максимов – 3.53%).

Результат Ігоря Романківа підвів риску під майже десятиліття гегемонії БЮТу на Тернопільщині. Тричі програні вибори (дві до Тернопільської міської ради і одні до обласної ради) фактично відбили охоту голосувати за Деревляного і його компанію. Не приїзд Юлії Тимошенко до Тернополя, а лише “віртуальна бесіда” зі студії місцевого телеканалу, продемонстрував ще перед 26 жовтня, що у столиці не покладають жодної надії. Після успіху партії на виборах 2012 року, коли в парламенті від Тернопільщини працювало три нардепи, тепер не буде жодного.

Прикро також, що в Тернополі є понад дві тисячі прихильників популістичного радикалізму і майже тисячу комуністів!

Проте, є сподівання, що на місцевих виборах 2015 року, які найімовірніше відбудуться в березні, вибір у наших краян буде значно більший, а оберуть значно прогресивніші ради, які маємо нині в області та місті.

Хто виграв вибори на Тернопільщині?

***

У Чорткові “вибирають” кота в мішку, а не депутата?

***

Хто виграє по чортківському виборчому окрузі?

***

Тарас Юрик переміг голову Козівської райради

***

У теребовлянському виборчому окрузі виграє Микола Люшняк

Рада з кадрових питань Головного управління фіскальної служби у Тернопільській області розпочала прийом документів

25 жовтня у палаці культури “Березіль” відбувся сольний концерт Віктора Павліка під назвою “Дай нам Боже”