2400 військових з АТО зможуть пройти реабілітацію у Заліщицькому госпіталі (фото, відео)

Поділитися

16 листопада у Заліщиках, на базі військового госпіталю, відкрили першу чергу реабілітаційного центру для учасників АТО під патронатом двох благодійних фондів – “Апостол” та “Вірую”. Під час відкриття стало зрозуміло, що владі Тернопільщини начхати на людей, які воювали і воюють з Росією. Ні від Тернопільської обласної державної адміністрації, ні обласної ради, навіть місцевої – районної – жодного представника. Не було не те, що голови, заступників, а хоча б дрібного клерка, який займається цим напрямком у силу своїх посадових обов’язків. Про цю злочинну байдужість не згадував ніхто на відкритті. Ні нардеп Михайло Апостол, однойменний фонд якого приклався до цієї благородної справи, ні нардеп з Львівщини Василь Пазиняк, який очолює підкомітет з охорони здоров’я у Верховній Раді і спеціально приїхав з Львівщини у Заліщики на відкриття. Пан Василь відверто заявив, що зараз триває ніяке не АТО, а справжня україно-російська війна, яка швидко не закінчиться. Сьогодні є тисячі загиблих, а ще більше поранених. Путін все робив ще за часів Януковича, щоб знищити Україну як державу. Дійшло було до того, що продавались навіть військові госпіталі, зокрема у Дніпропетровську. У столиці – центральний військовий госпіталь також готувався на продаж, бо син Януковича – “Саша-стоматолог” положив на нього око через вигідне розташування на Печерську у Києві. Нині в Україні є лише три військових санаторії, а на початку Незалежності України було 15. Правда, є ще шанси три санаторії повернути назад до Міністерства оборони. Один з таких санаторіїв є на Яворівщині (Львівська область), який має 400-річну історію. Нардеп Пазиняк спробує потрапити на прийом до Арсенія Яценюка, щоб добитися справедливого і вкрай потрібного рішення для України. Госпіталь передали судовій адміністрації. Чи потрібен цей санаторій суддям-хабарникам? Також йде боротьба за повернення одеського та моршинського госпіталів воїнам АТО.

Розповів нардеп про героя України, 23-річного Володимира Гераса з Яворівщини, який проходить реабілітацію у столиці. Він був корегувальником вогню. Жертвуючи собою, хлопець врятував кілька сотень життів українських солдатів. Його градами вибивали сепаратисти з найвищого будівлі в донецькому аеропорту, а він ще коригував прицільну стрільбу. Героя поранило в спинний мозок. Він зараз лежить паралізований. Батько Володимира перевіз його у приватну клініку.І що ви думаєте, там виставили рахунок 128 тисяч гривень на місяць! Це наша держава так дбає за своїх героїв ((( Тато живого героя розплакався і сказав: “Не дай Боже син дізнається про цей рахунок, він може не пережити”. Ця ситуація в країні мусить змінитися. МИ ПОВИННІ ПАМ’ЯТАТИ, ЩО ТАМ НА СХОДІ ВОНИ ЗАХИЩАЮТЬ НАС ТУТ. ЯКБИ НЕ БУЛО ДОБРОВОЛЬЦІВ, СОЛДАТІВ І ВОЛОНТЕРІВ ПІД ДОНЕЦЬКОМ І ЛУГАНСЬКОМ, ТО ЧОБІТ ОКУПАНТА ТОПТАВ БИ НАШУ ЗЕМЛЮ ТУТ.

Присутні щиро подякували головному лікарю Володимиру Івановичу Демчуку, який керує Заліщицьким госпіталем з 1991 року і не дав його вкрасти у держави. За це керівникмедзакладу нажив собі… цукровий діабет, бо кожна нова влада починала пресувати, перевіряти і звинувачувати у зраді.

Подякували Михайлові Апостолу, що робить це не перед виборами, не на своєму окрузі, а для краян, яким ця допомога є життєво необхідною.

Літні люди, які лікуються у ці дні в госпіталі, просто неймовірно раділи добрій справі, помолилися, заспівали патріотичних пісень. Михайло Апостол попросив присутні ЗМІ бути партнерами у такій благородній справі, щоб якомога більше людей дізнались про зроблене, меценати, політики, владоможці, підприємці допомогли у подальшому розвинути цей соціальний проект. Пообіцяв регулярно допомагати й представник благодійного фонду “Вірую”.

Що ж було зроблено для учасників АТО: у палатах  проведений ремонт, встановили спеціальні ліжка. Під час оглядин палат, журналісти побачили у кожній палаті сучасний комп’ютер з виходом в інтернет, а від благодійного фонду “Вірую” релігійну літературу: Біблії, молитовники, іконки для бійців, які допоможуть зцілити душі наших героїв.
За словами керівника медичного закладу, у них п’ятиразове харчування для людей, які проходять лікування, створені надзвичайно комфортні, фактично домашні умови, які вкрай необхідні для процесу реабілітації солдат, офіцерів, добровольців чи волонтерів. Щоб потрапити на лікування, військовий має мати довідку учасника АТО та направлення від лікаря.
Журналіста “ПРО ВСЕ” вразили ветерани Другої світової війни, які на завершення урочистостей заспівали окрім “Многая літа” солдатам, лікарям та меценатам, “Ой у лузі червона калина”…






zalishyku ATO gospital_09
Розмова нардепа Василя Пазиняка з пацієнтами госпіталю
Розмова нардепа Василя Пазиняка з пацієнтами госпіталю

zalishyku ATO gospital_02
zalishyku ATO gospital_01
zalishyku ATO gospital_03
zalishyku ATO gospital_05

zalishyku ATO gospital_06
zalishyku ATO gospital_07
zalishyku ATO gospital_08

zalishyku ATO gospital_06
zalishyku ATO gospital_10
zalishyku ATO gospital_32

zalishyku ATO gospital_31

zalishyku ATO gospital_30

zalishyku ATO gospital_29

zalishyku ATO gospital_28

zalishyku ATO gospital_27

zalishyku ATO gospital_26

zalishyku ATO gospital_25

zalishyku ATO gospital_24

zalishyku ATO gospital_23

 

zalishyku ATO gospital_21

zalishyku ATO gospital_20

zalishyku ATO gospital_19

zalishyku ATO gospital_18

zalishyku ATO gospital_17

zalishyku ATO gospital_16

zalishyku ATO gospital_15

zalishyku ATO gospital_14

zalishyku ATO gospital_13

zalishyku ATO gospital_12

zalishyku ATO gospital_11

Поводир: кіно для кожного українця, який хоче відчути дух своєї нації

Букмекери знали про “договірняк” у Тернополі?