Коней на переправі не можна міняти, а ослів треба!

Поділитися

30 липня 2014 року наказом ДФС №21 було створено Раду з кадрових питань (http://sfs.gov.ua/pro-sfs-ukraini/robota-z-personalom/rada-z-kadrovih-pitan/158062.html ), перше установче засідання якої відбулося  01 серпня 2014 року, на якому було  обговорено і ухвалено Положення про Раду з кадрових питань ДФС України.  На жаль, у даному Положенні (свідомо чи помилково) абсолютно не приділяється увага процедурі формування Ради (можливо, через її лише дорадчу функцію), яка б мала стати основою забезпечення прозорості механізму призначення осіб на керівні посади в органах ДФС. Цей недолік якраз і став підставою для маніпуляцій та порушення принципу рівних можливостей при формуванні аналогічних рад на місцях.

Так, 23 жовтня 2014 року було утворено  Раду з кадрових питань при ГУ ДФС  у  Тернопільській області (наказ №35 від 23.10.2014р.), і цього ж дня відбулося перше установче засідання Ради. У засобах масової інформації говориться, що начальник ГУ ДФС області «подякував представникам громадських організацій та бізнесу за виявлену ініціативу долучитися до роботи дорадчого органу». Але, на практиці, ініціатива «долучити»  до роботи Ради виходила з боку ГУ ДФС , оскільки жодного оголошення про формування цієї Ради попередньо не було розміщено, а присутні в Раді представники бізнесу і громадськості отримували персональні запрошення (не зрозуміло, правда, за якими критеріями).

Далі «прозоро» створена Рада з кадрових питань  оголосила  прийом документів  для потенційних кандидатів на посади місцевих керівників фіскальної служби області , передбачивши для цього  надзвичайно короткий термін – з 28жовтня 2014 року по 03 листопада 2014року (напевно, дійсно «зацікавлена» в пошуку якісно нових кадрів?!).

І такі  «нові обличчя» не заставили себе чекати : документи на зайняття посад начальників Бучацької, Гусятинської, Збаразької, Козівської, Кременецької, Чортківської та Тернопільської ОДПІ подали 21 претендент, серед яких основана частина – це діючі керівники служб або їх заступники чи начальники відділів .

Можливо, комусь дуже імпонує принцип, за яким коней на переправі не міняють. Але ослів можна і треба! Адже Україні дуже потрібні розумні і  професійні  державні службовці з високим рівнем моральності. Відомо, що талантам треба допомагати – бездарності прорвуться самі.

Саме тому місцевий осередок Всеукраїнського об»єднання малого та середнього бізнесу «ФОРТЕЦЯ»  у Тернопільській області звертається до небайдужих громадян з проханням долучитися до процесу підбору керівників місцевих об»єднаних податкових інспекцій області з метою забезпечення демократичності та прозорості даного процесу. З цією метою громадська організація надає контактні  телефони та електронну адресу, за якими можна надавати застереження щодо  заявлених кандидатур чи інформацію, яка характеризує їх професійність, дотримання конституційних норм  та  відповідність вимогам статусу  державного службовця :

098 119 65 59, 095 794 49 74, 067 934 43 11

enovak9@ukr.net (з зазначенням теми «Підбір кадрів ДФС»)

 

Також  хотілося б рекомендувати Раді з кадрових питань розмістити на сайті ГУ ДФСУ у Тернопільській області не лише прізвища кандидатів на посади, але й  короткі біографічні відомості про них.

Крім того,  представники ВО «Фортеця» звертаються до громадських організацій, представники яких стали членами Ради з кадрових питань при ГУ ДФСУ у Тернопільській області ( http://tr.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/169510.html ), з проханням забезпечити дотримання їх уповноваженими принципів рівності, законності та дотримання прав усіх громадян на участь в управлінні держаними справами, яку, на жаль, вони не продемонстрували в процесі формування Ради (хочемо вірити, що несвідомо).

Переконані, що Рада з кадрових питань скористається своїм правом запрошувати для участі у засіданнях Ради представників громадських організацій та бізнесу Тернопільської області   задля забезпечення максимальної ефективності та прозорості своєї роботи, бо  великі зміни починаються зі змін у дрібницях, а «дрібниці», на жаль, такі важкі до змін. Адже, щоб змінилася Україна – змінитися має кожен!

http://час.in.ua

90-ті повертаються: хто стоїть за рекетом волонтерів?

Колишньому нардепу Джоджику, який запівдарма приватизував тернопільські готелі, загрожує штраф