Стартує Міжнародний благодійний марафон “Україна – це я!”

Поділитися

8 листопада о 17:00 на столичному майдані Незалежності стартує масштабна патріотична акція Міжнародний благодійний телемарафон «Україна – це я!». Вона має на меті консолідувати українців навколо ідеї захисту своєї держави.

На початку учасники акції викладуть із запалених свічок величезний Тризуб біля Монумента Незалежності («Стели»), що був епіцентром революційних подій. Потому заплановане одночасне виконання гімну України в Києві, Тернополі, Запоріжжі, Вінниці, Одесі, Миколаєві, Черкасах за участю найвідоміших вітчизнях хорових колективів. Кульмінацією стане обітниця єдності країни «Україна – це я!», свій підпис під якою зможуть поставити всі учасники акції. Вона символізуватиме, що українці беруть відповідальність за свою країну і готові до її захисту. Підписи українців передадуть лідерам громадської думки Росії, зокрема Борису Нємцову.
«Мій батько, Іван Гончар, вчив мене спочатку думати про Батьківщину, а вже потім – про себе, — говорить директор Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» Петро Гончар, який запрошує приєднатися до акції «Україна – це я!». – Від нас залежить, якою буде Україна: яким буду я, такою й вона буде».
До марафону вже приєдналися рок-гурт Коzak system і співачка Руслана. Спочатку «Україна – це я!» задумувалася як одноденна акція в кількох мегаполісах. Але до них почали приєднуватися міста і містечка. Розпочавшись 8 листопада, марафон охопить всю Україну і завершиться 29 листопада – знову ж таки на майдані Незалежності в Києві.
Акція «Україна — це я!» аполітична. Її організатори — Ініціатива «Нова система», ГО «Союз добровольців АТО», Клуб «Коло», ГО «Інститут лібералізму», Українська координаційна рада, Благодійний фонд «Омріяна країна».
Більше інформації на сайті акції: http://uais.me
До події можна приєднатися напередодні її старту – в соціальних мережах: https://www.facebook.com/uaisme, http://vk.com/uaisme
Інформація для довідок: 067 500 99 62 (Віталій Бурченко, київський координатор) та 067 447 20 71 (Сергій Баркар).

Як працює Логістичний центр зі збору допомоги українським солдатам (відео)

Учні тернопільської школи №5 навчаються і розважаються в Польщі