Василь Лило вважає, що корупція найбільше зло на Тернопільщині (відео)

Поділитися

Генеральний директор ТОВ «Тернопільбуд» Василь Лило в розмові з журналістом інтернет-газети “Про все” розповів цікаві подробиці власних здобутків, поділився роздумами як діяти нині владі і кожному з нас, які реформи першочергові. Виявляється, на популістичні заяви Юлії Тимошенко про нібито дешевий газ, перемогу України з підписанням газових домовленостей з Росією у січні 2009 року, у “Тернопільбуді” мали свою думку, оскільки підвівши дебет з кредетом, зрозуміли, що при такій ціні не будуть конкурентноспроможні. Сьогодні 98% газу, який використовували тоді на підприємстві Лила, перестали споживати. Більше того, навіть адміністративне приміщення компанії опалюється дровами, а не газом. На цегельному заводі, замінивши російський газ на вугілля, “Тернопільбуд” економить 14 мільйонів. Підприємство використовує передові західні технології. Тому у сьогоднішній війні з Росією кожен має починати дивитися на себе, що зробив, як готовий до протистояння, що може зробити тут, у тилу, що є насправді не менш важливим фронтом, ніж на передовій на Сході України.

Поділився Василь Лило й думками про причини неуспішності місцевої влади. На вакантне крісло голови Тернопільської облдержадміністрації не прагне сісти. Нині Василь Лило поза політикою. Новому керівнику області  радить зустрічатися з людьми, фахівцями своє справи. До речі, аналогічні пропозиції українській владі у столиці рекомендують міжнародні авторитетні експерти.

– Як попередній керівник області міг управляти краєм, нашою будівельною галуззю, яка є однією з домінуючих, якщо ми з ним за 9 місяців так і не змогли зустрітися,- каже керівник “Тернопільбуду”. З іншими великими будівельними компаніями аналогічна ситуація. Про “будівельну колегію”, на якій розглядалось питання стану будівельної галузі на Тернопільщині без представників цієї сфери у розмові Василь Лило підтвердив, що їх не запрошували на захід влади.

Що ж до першочергових реформ, які вкрай необхідні нашому краю, то Василь Йосипович вважає, що треба побороти корупцію і зразу відчується позитивні зміни. Якщо ж її не забрати, а видумувати, що ми туристичний край, ще якісь містечкові речі, то це не дасть жодного ефекту.

“Лебедина колегія” губернатора Сиротюка: гірше не буває (відео)

Якщо у Гусятині не поставлять ялинку, то владу повісять на “йолці”?

У Тернополі пройде марш Гідності