95 квартал у Тернополі: двоякі враження від побаченого (відео)

Поділитися

Вчора у Тернополі, в палаці культури “Березіль”, ніде яблуку було впасти – 95 квартал давав нову новорічну програму. Здавалось, щотижневі і щоденні випуски кварталівців на національних телеканалах, вільний доступ роликів в інтернеті мали б проїстися краянам, проте, аншлаг у залі свідчив, що Зеленського і компанію ще зарано списувати з гумористичного ринку України.  І це притому, що вартість квитків сягала від 400 до 800 гривень. Недільного вечора під найбільшою залою Тернопільщини не було де поставити автівки, не говорячи про те, щоб там вільно перейтись тротуаром.

Прорекламувавши свої телепроекти на старті, криворіжці почали шоу з “солянки” із Путіним, Януковичем, Тимошенко, Мєдвєдівим, Ляшком, Кличком у далекому 1984 році. Політики зустрічали новий рік в гостях у Путіна і “каламбурили” про майбутнє у проекції 2014 року. Виходило доволі вдало, попри незвичний звук у перші кілька хвилин і відсутність динаміки сюжету як на телекартинці з допомогою монтажу. Незважаючи ні на що глядачі захоплено вітали зірок не просто оплесками, а влаштовували справжні овації. Це суттєво підняло настрій гумористам, які навіть вклонилися залу у вдячність, що тернополяни так масово завітали на їхнє шоу.

Потім Володимир Зеленський розповів, що файному місту покажуть нову програму. Хто зна через що, можливо, через перебування у Західній Україні, чи то Майдан так вплинув, але гумористи стали значно патріотичнішими у жартах. На сцені не було тупих українців чи гуцулів. Примітивне політичне “мочилово” теж “делетнули” з програми, як це практикували кварталівці до Майдану щодо лідерів опозиції. Разом з тим, десь до 70-80% текстів жартів  “крутилися нижче пояса”, що свідчить про деяку кризу жанру авторського цеху. Навіть у найбільш патріотичному номері – пійманого російського журналіста-пропагандиста Дмитра Кісєльова українськими даїшники все зводилось до “нетрадиційного покарання” кремлівського брехуна, який боявся повернутися спиною до наших правоохоронців.

Нині діючій владі перепало на горіхи не менше, ніж колись Януковичу чи Ющенку. Гумореска “тамбовського вовка” Валерія Жидкова  доволі дотепно висміяла “плінтусового” спікера Верховної Ради Гройсмана, нефахівця козака Гаврилюка, який буде пасти корову у Верховній Раді. Остання пройшла до Верховної Ради за списками Радикальної партії Ляшка. Навіть дівицю з ескорт-послуг у статусі нардепа обіграли. Висміювали кварталівці те, що нова влада за рік нічого не змінила (за це добряче дісталося Яценюку), Порошенко постав у всій “красі” під час новорічного привітання. Підкреслили “зв’язок” Ляшка з Льовочкіним. Яроша і “Правий Сектор” не зачіпали, як і олігарха Коломойського.

Під час представлення членів команди, які входять до 95 кварталу, виявилось, що брюнетка з підтанцьовки є уродженкою Тернополя.

Р.S. Готуючи даний матеріал, журналісти “Про все” виявили, що квитки на концерти 95 кварталу, які розписані до 31 грудня, фактично розкуплені на 95-99%. Наприклад, у Волинському театрі, де сьогодні відбудеться концерт, залишилось непроданими лише 6 квитків, а,  на 19 грудня у Сумах – жодного вільного квиточка. 31 грудня гумористи порадують одеситів. Правда, за перегляд передноворічного шоу треба заплатити до 1700 гривень за один білет. На сьогоднішній день вакантне лише одне місце у 3 ряду за 1600 гривень.


odesa

“Червоне братство шиншил” у Тернополі змінить колір після виборів?

Творча сотня “Правого Сектора”