Архітектори безладу

Поділитися

Тернополяни тривалий час не могли зрозуміти, чому так довго не розпочинаються роботи з благоустрою і встановлення пам’ятника Небесній Сотні на «Майдані Мистецтв», який нещодавно перейменували на честь Героїв.
Ситуація прояснилася лише 17 грудня цього року, коли заступник голови обласної державної адміністрації п. Л. Бицюра «подарував» усю площу 0,2648 гектари відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради.
Ця акція відбулася за відсутності виконуючого обов’язків голови обласної державної адміністрації п. Крисака, який був проти такого «подарунку».
Заступник голови ОДА п. Бицюра примусив письмовим дорученням тимчасово виконуючу обов’язки начальника Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації п. О.І. Чумак підписати заяву на згоду вилучення земельної ділянки площі Героїв Євромайдану на користь відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради та нотаріально її завірити. Шахрайство тай годі.
Мушу зазначити, що дерибан землі Тернополя відбувається саме через комунальні підприємства Тернопільської міської ради. З початку каденції п. Надала комунальним підприємства передано більше 60 (!) гектарів міської землі безкоштовно, а ті у свою чергу потім продають її будівельним компаніям.
Далі: наступного дня 18 грудня 2014 р. сесія міської ради затвердила цю передачу. Таким чином висвітлилася змова «Бицюра – Надал».
Ви запитаєте: для чого це робиться? А все дуже просто: бізнес надумав забудувати площу Майдану підземним паркінгом і… багатоповерхівкою, а пам’ятник Героям Небесної Сотні встановити там як додаток.
На містобудівній раді Тернопільської міської ради представники громадськості висловлювали свою позицію проти забудови площі. Ми пропонували на усій площі Майдану зробити сквер європейського типу з фонтаном і встановити там пам’ятник. Ми хотіли, щоб це місце стало затишним та перетворилося на окрасу Тернополя. Однак, сталося по-іншому.
На жаль, таким чином винищується місто Тернопіль і перетворюється у селище міського типу у найгірших традиціях. Такі приклади свідчать про те, що міська влада на чолі з п. Надалом керується якимись іншими принципами, ніж доцільністю для людей.
Окрім того, слід врахувати, що п. Гудою («Креатур-буд») поруч вже будується величезний комплекс фактично без прибудинкової території та без благоустрою — і це вже стає візитною карткою цієї компанії. Тому залишки вільної площі Майдану перетворяться у незручний для життя мурашник.
Виникає питання до п. Надала та п. Бицюри: чому для Вас навіть свята пам’ять Героїв Майдану не є перешкодою перед хижацьким бізнесом за рахунок умов життя Тернополян?!

Заступник голови громадської ради
Департаменту екології та природних
Ресурсів Тернопільської ОДА О. Філь
ТОГО «Тернопільські підсумки» Т. Білан
Громадський активіст Н. Міляновська

ДТП на перехресті Будного-Лучаківського (відео)

Новорічні запити тернополян