Безчинства прокуратури на Тернопільщині

Поділитися

На електронну скриньку тернопільської інтернет-газети “ПРО ВСЕ” надійшов лист від  А.Бойко. Людина пише про жахливу ситуацію з хабарництвом на Тернопільщині, повну бездіяльність прокуратури. Можливо, прочитавши даний лист, відгукнеться на нього прогресивна громадськість Тернопільщини, новообрані народні депутати України, зокрема Олег Барна, на окрузі якого діється таке паскудство. Цікаво, як відреагують у столиці.

Доброго дня.

Звертаюсь до вас як до останньої інстанції, яка ще спроможна почути голос простого люду, захистити його і заставити продажних чиновників виконувати закон та чесно відпрацьовувати свою зарплату.

Проблема з якою ми зіткнулися, не є новою – хабарництво і корупція держслужбовців. У сьогоднішніх реаліях, здавалося б, вона мала  вирішуватися «на раз-два», але  бачимо, що принцип «рука руку миє» і надалі процвітає у стінах прокуратури,  тому прошу вас надати розголосу цій проблемі. Можливо, громадський  осуд змусить прокурорів відпрацьовувати свій хліб .

Протягом останніх двох років фермери Борщівщини, та мабуть і не тільки, були змушені платити данину керівнику реєстраційної служби управління юстиції Тернопільської області Ярославу Пікулю. Для того щоб мати можливість нормально працювати підприємці віддавали йому чималі кошти лише зате, що він реєстрував угоди про оренду земельних паїв, адже без землі виростити урожай не вдасться нікому. Хоч-не-хоч, але платили всі, кому ж поскаржишся, «… бо то гроші не тільки для нього, а для високого начальства», – кожного разу наголошували реєстратори. Спроби ж найбільш сміливих скинути із шиї ярмо хабарника закінчувалися черговими перевірками, а ставленик Януковича і далі продовжував збирати з підприємців оброк для своїх господарів.

Після того, як влада «сімї» стала історією, всі очікували змін на краще, принаймні на можливість чесно і прозоро господарювати на землі, але обіцяні зміни чомусь не настали. Якщо Янукович втік з країни, то Ярослав Григорович нікуди з посади не подівся, а як і раніше залишився керівником реєстраційної служби, так само як і залишились його побори. Не зрозуміло для яких тепер «господарів», однак він і надалі продовжував вимагати з людей хабарі.

Зрозуміло, що тепер нахабства чиновника люди терпіти не збиралися і  вирішили припинити цей грабунок раз і назавжди. Два тижні тому в Борщові правоохоронцям вдалося спіймати за руку посередника, який мав передати Ярославу Пікулю близько 40 тисяч гривень  за реєстрацію договорів, які той і так мав би зареєструвати – йому ж за це зарплату держава платить! У результаті, стосовно Пікуля порушили кримінальну справу, яка мала б поставити крапку у його кар’єрі «збирача податків». Однак,  справа, яку зараз розслідують співробітники обласної прокуратури, очевидно закінчиться нічим. Як вдалося з’ясувати, за два тижні часу, з абсолютно не зрозумілих причин, прокурорами не було зроблено жодного кроку у напрямку притягнення Ярослава Пікуля до відповідальності. Замість того щоб відвідувати допити він, чомусь, вільно пересувається містом, а розповідаючи про «прикрість», яка нещодавно сталась у Борщові, насміхається з фермерів і вихваляється друзям, що в нього у прокуратурі вже все «порішано».

Очевидно, що  ця, як він каже «прикрість», «порішана» ним не з прибиральницею, чи якимось завгоспом, а особами із більш широкими повноваженнями. Тому, напрошується висновок, що прокурор області вже забув як люди «навели лад» на його господарці у лютому і думає, що йому безкарно вдасться «спустити справу на гальмах».

Якщо Ярослав Григорович вже встиг і з прокурором поділитися, то нехай він знає, що люди не мають бажання далі терпіти знущання прокурорів і їх вседозволеність. Ми всі розуміємо в якому стані країна і не хочемо підігрувати Путіну, проводячи протести, які порушують громадський спокій у тилу наших бійців. Ми лише хочемо справедливості, хочемо щоб винні були покараними, хочемо щоб посадовці, втому числі і прокурори, чесно виконували свою роботу. А коли у Юрія Гулкевича інші наміри, то з цим миритися ніхто не буде. 6 грудня люди вже зробили перше «зауваження»  прокуратурі, принісши шини прокуророві Заліщицького району. Тому, якщо пан Гулкевич не наведе в прокуратурі лад, одного дня він може виявити шини вже у своєму кабінеті, але цього разу шини горітимуть.

 

З вірою у зміни на краще

А.Бойко

Три українські футбольні клуби сьогодні грають у Лізі Європи

Центр бійців АТО хочуть створити у Тернополі