Легалізація зарплати: вигідно і для працівника, і для держави

Поділитися

Працівники Головного управління ДФС у Тернопільській області виявили у цьому році 883 не облікованих найманих працівника, сума виплачених зарплат «у конвертах» яким становила 228,7 тисяч гривень. Тільки за минулий тиждень було виявлено 63 нелегальних працівника.
За встановлені порушення трудового законодавства до органів прокуратури передано 32 справи та 28 справ – до інспекції праці. До бюджету сплачено 37,8 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.
За словами начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата, у результаті проведених заходів по області з 617 громадянами роботодавці оформили трудові договори, що становить 70% від кількості виявлених не облікованих найманих працівників.
Варто нагадати, що мінімальна заробітна плата, сума якої наразі становить 1214 грн, є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників. Пам’ятайте, що легальна зарплатня вигідна не лише для бюджету, а отже й добробуту держави, а й для самого працівника.

Відділ комунікацій
ГУ ДФС у Тернопільській області

Яценюк-камікадзе і нова програма нового уряду (відео)

У Тернополі погоня за іномаркою тривала 40 хвилин