Мешканці Чортківщини Тернопільської області перекривали дорогу державного значення через борги

Поділитися

Автодорогу державного значення минулими вихідними перекривали мешканці Чортківського району.

Близько 150 людей в селі Нагірянка на дорозі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече безперервно рухалися по пішохідному переході, перекривши рух автотранспорту.

10150755_687217324710555_2016190688404989861_nПропускали мітингувальники лише автомобілі екстреної допомоги.

Причина таких дій – невиплата ДП “Марилівський спртзавод” грошей за поставлену продукцію сільськогосподарським виробникам Чортківського району.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Чортківського райвідділу. Працівники державтоінспекції організували об’їзд вказаної ділянки дороги. Керівництво обласного управління міліції спільно з місцевими правоохоронцями провели роз’яснювальну бесіду з невдоволеними мешканцями краю.

За словами заступника начальника обласного управління міліції Руслана Балика, за повторення таких дій проти мітингувальників можуть відкрити адміністративне або кримінальне провадження. Останнє тягне за собою відповідальність за статтею 279 частиною 1 (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, відключення енергопостачання чи іншим способом, яке порушило нормальну роботу транспорту або створювало небезпеку для життя людей, або настання інших тяжких наслідків.

Відповідальність за це – штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

Бойовий гопак в бібліотеці

Чортківщина продовжує страйкувати