На Тернопіллі від продажу нерухомості громадяни отримали майже 50 мільйонів гривень

Поділитися

Цьогоріч 419 жителів Тернопільської області задекларували майже 50 млн грн доходів, отриманих торік від продажу нерухомого майна.
Слід нагадати, що доходи, отримані від операцій з продажу не частіше одного разу на рік житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку, а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки (не розповсюджується на майно, отримане таким платником у спадщину), не оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. Тому подавати у такому випадку декларацію про майновий стан і доходи не потрібно.
Якщо ж протягом року було здійснено продаж більш як одного з таких об’єктів нерухомості, або продаж об’єкта нерухомості, не зазначеного в п. 172.1 ст. 172 Податкового кодексу, отриманого у спадщину, одержаний дохід буде оподатковуватися за ставкою 5% – для фізичних осіб-резидентів та за ставками 15% (17%) – для фізичних осіб-нерезидентів. У такому ж порядку оподатковується дохід від продажу (обміну) об’єкта незавершеного будівництва.
Відзвітувати про свій майновий стан і доходи, отримані у поточному році, слід до 1 травня 2015 року, а сплатити податок – до 1 серпня 2015 року.
Порядок оподаткування операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомого майна визначено ст. 172 Податкового кодексу України.
Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області
Черевата Л.І.

Тернопільські студенти передали батальйону “ОУН” автомобіль

0

У Тернополі скоро не залишиться парків