У Тернополі скоро не залишиться парків

Поділитися
До тернопільської інтернет-газети “Про все” надійшов лист.
Доброго дня. Пропонуємо вам розмістити наш матеріал на ваших ресурсах. Тема: Парки Тернополя продовжують знищуватися бізнесом під лобіюванням місцевої влади + фото.

Будемо вдячні за публікацію статті.

______________________________  
З повагою, 
прес-служба ГО “Наш рідний Тернопіль”
У місцевих ЗМІ вже неодноразово публікувалась інформація про те, що дана громадська організація складається з осіб, які раніше були засуджені, а сьогодні подались у громадський рух. Тому журналісти вкрай обережно ставляться до заяв цієї і схожих “люстраційних комітетів”. Разом з тим ми усвідомлюємо, що при владі знаходяться не кращі кадри, а інколи й небезпечніші. На жаль, “третя сила” – інтелігенція, науковці, особистості, які претендують на звання моральних авторитетів Тернополя у переважній масі відмовчуються. І їх зрозуміти можна – не хочуть замаститися у цьому багні. Разом з тим, й мовчати теж не вихід. Саме тому ми вирішили оприлюднити цей матеріал, щоб тернополяни могли дізнатися про цю ситуацію.

Земельний дерибан у Тернополі щораз обростає новими подробицями та фактами незаконного захоплення землі. Ласий до цієї справи очільник Тернополя Сергій Надал будь-які спроби активістів достукатися до громади висміює, називаючи їх бандитами та сепаратистами, які не дають йому спокійно працювати.
На черговому річному звіті пана мера його заступники та начальники профільних управлінь хизувалися перед тернополянами здобутками, які, чомусь, приписують собі. Та, при цьому, жодного слова не було сказано про нечуване до часів правління Надала розкрадання землі. Особливо сумна картина з парками Тернополя, де ця проблема не просто залишається невирішеною, а взагалі виглядає як незворотній процес, якому ніхто і ніщо не стане на заваді.
Гектари земель парків щезають з карт та перекваліфіковуються як території, що не належать парковим зонам. Сесії ТМР більше схожі на збори місцевої ВО «Свобода», де 2/3 частини порядку денного займають питання роздачі землі. Здається, що вже немає в Тернополі людини, якій зі ЗМІ та інших джерел інформації не було відомо про хаотичне будівництво у нашому місті, однак на кінцевий результат це не впливає. Щоразу тернопільський очільник мало не клянеться перед людьми, що не дозволить знищувати місто…звичайно, адже він і сам не проти тут «заправляти парадом»!
Активісти ГО «Наш рідний Тернопіль» пройшлися містом з фотоапаратом і ось що побачили – стан парків плачевний – довкола них розгорнуте будівництво, в людей продовжують забирати рекреаційну зону ті, хто вирішив тут свій бізнес побудувати. Так, скажімо, колишній мер міста пан Кучеренко разом із своїми синами нахабно заліз в припаркову зону парку Національного відродження, де зводить собі заправку неподалік діючої автомийки «Аквастрада». Для цього він знищив десятки дерев, що впродовж багатьох років росли на цій території. Ще один відомий псевдопатріот-ресторатор Гросуляк для того, аби його харчівня була більш привабливою широкому колу тернополян та гостям міста звів його у парку «Топільче» і продовжує «під себе» облаштовувати прилеглу територію. Невже у цьому проявляється істинний патріотизм? А що шановний бізнесмен зробив для того, аби ті, в кого він забрав частину парку, якось відчули елементарну турботу про них? Так, на своїй території, що тепер є частиною ресторанного комплексу «Ковчег» облагородження він зробив, але відчують та оцінять його лише відвідувачі цього далеко не дешевого закладу. Додамо, що дитячий майданчик поблизу ТЦ «Орнава» також зник. Раніше тут могли гратися діти, але, як кажуть в народі, «хорошого потроху» – у міській раді видали дозвіл на забудову й цієї ділянки. Те саме коїться зі сторони ринку – парк потроху вирубують, а землі громади стають власністю забудовників, які «кому треба» віднесли хабарі заради документів, що засвідчують їх право на початок будівельних робіт.
За словами тернополян, складається враження, що будь-яке будівництво може бути розширене до неконтрольованих меж. Людей дивує, чому народ досі не повстав проти свавілля влади цілим містом? Чому там, де потрібно виходити із криками «Ганьба!», люди приходять і хлопають в долоні вилизаним до ідеальності завченим реченням про те, як добре стало в місті за Надала? А робиться безчинство тому, що місто наше живе за принципом «моя хата скраю..», і прозріння настає лише тоді, коли й до них доходить черга відчути усі «покращення» на собі.
Громадські активісти закликають місцевих мешканців не бути байдужими, активно відстоювати та захищати те, що по праву їм належить, адже за каденції Надала було вкрадено у людей в рази більше, ніж за часи, коли при владі були усі його попередники… Громада має бути свідомою, адже для зміни суспільних цінностей, очищення влади від хабарників та злодюг, що лобіюють власні та чужі інтереси й стояв Майдан, гинули невинні українці, стоять на оборонних позиціях наші військові…Без реальних дій змін на краще годі й чекати, світова і українська історія зокрема неодноразово доводили – народ ,і тільки він, є владою, яка може і здатна повертати хід подій та будувати власне майбутнє.

На Тернопіллі від продажу нерухомості громадяни отримали майже 50 мільйонів гривень

Бесплатные игровые автоматы открывают новые возможности перед азартными людьми