Наше завдання взяти Москву

Поділитися

6 грудня у День Збройних Сил України волонтери складу № 2 допомоги бійцям АТО (вул. Ак. С. Дністрянського 10, м.Тернопіль.тел.068 587-45-53) передали воякам ЗСУ мікроавтобус.
Коротка інформація:
Купівля – 1000доларів.
Заміна всіх мастил та всіх ременів, відцентрова, пильники, водяна помпа – 8000грн.
Диск до запаски 250грн. Акамулятор – 1300грн.
Електрику хлопці зробили безкоштовно, чоловік з Збаражчини надав 4 зимові покришки, тернополяни : торціон, ліве зеркало, домкрат, деякі інші дрібниці . підприємець Тарас виготовив номери з написом Тернопіль.
Словом завезли та передали.
Фото не додаю. Ще літом, бійці розповіли мені ,про прикмету: не бритись, та не фотографуватись. То ж цього і дотримуюсь.
На чому хочеться наголосити:
1. Українські військові докорінно помінялись в душі. Літом це були одні люди, сьогодні зовсім інші. Нам постійно навіювали та навіюють оборонну доктрину. Мол українці миролюбивий народ, ми повинні лише оборонятись. А я скажу Вам словами морського піхотинця, що вийшов з Криму, і під Маріуполем дав добре під одне місце москалям: наше завдання взяти Москву… Спочатку я був здивований, а тепер все більше, і більше підтримую його думку. На Москву! По різному. Партизанськими загонами, штукатурами, столярами, різноробочими. Коктейль Молотова , ще ніхто не відміняв. І як хоч трішки підсмажимо хвіст Путіну, то і власний народ перестане його боятись…
2. Про ситуацію в Криму: високі зарплати лише у військових (60000 рублів), та вчителів (на наші гроші 6000-7000гривень). Все інше населення має зарплату таку ж, як в Україні. Єдина різниця в тому , що ціни вищі. Сільське господарство приходить в занепад. Специфіка ґрунту степових районів Криму в тому, що в випадку відсутності поливу більше двох років , волога випарується повністю, і земля перетвориться в солончаки… Світло відключають , як і в нас. Навіть Севастополь – військове місто, також відключають. Населення помалу починає приходити в себе від ідей «Руского мира», однак в голос про це не говорить. Люди бояться просто зникнути. Ось така кримська реальність.
3. Бачив нову форму пошиту для моряків. Даруйте, але таке враження, що її робили сокирою і молотком. Моряк в ній виглядає , як клоун. Про теплоту і говорити не доводиться. За 10 хвилин привітання з Днем ЗСУ хлопці позамерзали так, що сумно було на них дивитись. Багато чого помінялось, а все ж багато злодіїв та запроданців при владі залишилось… На цьому питанні зупинятись не буду, бо в нас в Тернополі своїх, яничарів у вишиванках, вистачає…

Тарас Білан

Центр бійців АТО хочуть створити у Тернополі

Ілюмінація буде, феєрверки – ні